Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:29 | 17/11/2023

Ο Αγιασμός για την έναρξη της εκπαίδευσης των δοκίμων Αστυφυλάκων, τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας.

Διαβάστε επίσης

Η Σχολή λειτούργησε για πρώτη φορά το 2000, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια παρέμεινε ανενεργή. Έπειτα από τις απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης, φέτος επαναλειτουργεί, φιλοξενώντας, για το εκπαιδευτικό έτος 2023-2024, 294 δόκιμους Αστυφύλακες, φέρνοντας παράλληλα χαμόγελα ικανοποίησης στην τοπική κοινωνία.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, παρουσία του Διοικητή Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγου Χαράλαμπου Καλόγηρου, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικούς Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου Γεώργιου Τζήμα, του Διοικητή της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας, Αστυνόμου Α' Βασιλείου Κεφτέ, της Διοικήτριας της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, Σοφίας Γαϊτανίδου, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Ημαθίας Βάιου Γούναρη ως εκπροσώπου της Α.Δ. Ημαθίας, του Διοικητή του Α.Τ. Νάουσας Περικλή Ορδουλίδη, του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη, του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας Απόστολου Μούρτη, του εκπροσώπου του βουλευτή Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα, Κώστα Κωστούλη, του Προϊστάμενου Θρησκευτικής Υπηρεσίας Ελληνικής Αστυνομίας, του  Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Κουρτεση και του Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων
της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνομικού  Διευθυντή Κωνσταντίνου Βλάχου και πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων, ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους δόκιμους Αστυφύλακες και καλή δύναμη στο έγο τους, λέγοντάς τους μεταξύ άλλων πως «δεν θα ασκείτε ένα συνηθισμένο επάγγελμα, αλλά θα προσφέρετε ένα ανεκτίμητο έργο στους πολίτες και την πατρίδα, καθώς αποστολή σας, που πολλές φορές θα είναι δύσκολη, είναι η εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας με την εφαρμογή των νόμων που την διασφαλίζουν. 

Είμαι βέβαιος ότι η εκπαίδευσή σας, θα σας δώσει τα απαραίτητα εφόδια ώστε να αντιμετωπίσετε με συνέπεια και επιτυχία τις ευθύνες και προκλήσεις της αποστολής σας. Αφοσιωθείτε στην εκπαίδευσή σας. Παρακολουθείτε με προσοχή τους εκπαιδευτές σας, ώστε να ανταποκριθείτε αρτιότερα στο έργο σας. 

Η Εκκλησία πάντα εύχεται υπέρ των Σωμάτων Ασφαλείας της πατρίδας μας και θα εύχεται και για εσάς και την αποδοτική λειτουργία της Σχολής», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος και πρόσφερε στον Διοικητή της Σχολής κ. Κεφτέ μια εικόνα του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στον χαιρετισμό του ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας κ. Καλόγηρος, καλοσώρισε τους Δοκίμους Αστυφύλακες στη Σχολή, λέγοντάς τους μεταξύ άλλων πως «οι πρώτες ημέρες στη Σχολή είναι ιδιαίτερες και σημαντικές καθώς ο δρόμος που αποφασίσατε να ακολουθήσετε, αυτός του Αστυνομικού, σηματοδοτεί μια νέα πορεία στη ζωή σας. Έχετε όλα τα προσόντα να συνεχίσετε την εκπαίδευσή σας έτσι ώστε να καταστείτε ολοκληρωμένοι και επαγγελματίες Αστυνομικοί. 

Προς τον σκοπό αυτό, η Σχολή Αστυφυλάκων, σε συνεργασία με την Αστυνομική Ακαδημία και την Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κατήρτισε ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ευέλικτο, δυναμικό και ρεαλιστικό, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και που θα υλοποιήσουν διακεκριμένοι καθηγητές, διακεκριμένοι δικαστικοί και επίλεκτα στελέχη και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και άλλων Σωμάτων. 

Η Σχολή μέσα από την αργωγή των καθηγητών και εκπαιδευτών σας θα φροντίσει να σας καθοδηγήσει και να σας στηρίξει στα πρώτα σας βήματα στο νέο αυτό περιβάλλον. Είστε το μέλλον και η ελπίδα του Σώματος», τόνισε ο κ. Καλόγηρος και συνεχάρη τους δόκιμους Αστυφύλακες για την επιτυχία τους που όπως είπε ήρθε έπειτα από επίπονη προσπάθεια και τους ευχήθηκε μια καλή, δημιουργική και παραγωγική εκπαιδευτική χρονιά. 

Τέλος, συνεχάρη τον Διοικητή και το προσωπικό της Σχολής για την προσπάθεια στην επανέναρξη του ΤΔΑ Νάουσας και τους τοπικούς άρχοντες για την στήριξή τους.

Ακολούθησε δεξίωση στον χώρο της Σχολής.

 

Δίτε φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

veriotis.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis