Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:25 | 15/09/2023

Ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 Κρήτης:

Ο θάνατος του Κώστα Μανιουδάκη στα Χανιά, που αποδόθηκε αρχικά σε ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου, έχει πολλά σκοτεινά σημεία. Οι καταγγελίες των συγγενών του 58χρονου, οι μαρτυρίες και τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάζουν για την άσκηση υπέρμετρης βίας από πλευράς των αστυνομικών και μάλιστα σε έναν άνθρωπο που ήταν εγχειρισμένος λόγω στεφανιαίας νόσου, αποκαλύπτουν μια προσπάθεια να αποκρυβεί ακόμα ένα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσία.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου αυτού του ανθρώπου πρέπει να έρθουν στο φως. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι η αστυνομία στα Χανιά προσπάθησε να συσκοτίσει την υπόθεση. Από το αρχικό αφήγημα για απλό τροχονομικό έλεγχο και ένα τυχαίο έμφραγμα, πλέον μαθαίνουμε για κυνηγητό, για χτυπήματα από τους αστυνομικούς, για χειροπέδες στο θύμα και για κηλίδες αίματος στο σημείο του συμβάντος.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το δόγμα της ΕΛ.ΑΣ.: «Και τίποτα να μη γίνει, ξύλο θα πέσει». Και στην περίπτωση αυτή φαίνεται πως είχε τραγικά αποτελέσματα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis