Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:39 | 04/05/2023

Την  Τρίτη 25 Απριλίου 2023 στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  της  Προέδρου  της Ένωσής  μας κ. ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλας με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ.ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Λάζαρο και τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο κ. ΔΟΥΒΑΛΗ Γεώργιο, παρουσία του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ Εμμανουήλ.   Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοίκησης-Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος ΚΟΝΔΥΛΗΣ Χρήστος και ο  Προϊστάμενος Κλάδου Διαχειριστικής - Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος ΠΑΝΤΕΛΗΣ Δημήτριος. 

Εικόνα
1

 Η Πρόεδρός μας, αρχικά μετέφερε  τα θερμά συγχαρητήρια όλων των μελών μας στον Αρχηγό  και στον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για την τοποθέτησή τους  στα ύψιστα αξιώματα του Σώματος, τους ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο τους  για μια καλύτερη Αστυνομία στην υπηρεσία της Ελληνικής κοινωνίας και με σεβασμό στα δικαιώματα των σκληρά και υπό  αντίξοες συνθήκες εργαζομένων   αστυνομικών.

Στη συνέχεια η Πρόεδρός μας προέβη σε αναλυτική ενημέρωσή τους σχετικά τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας και ζήτησε την συνδρομή τους για την σε σύντομο χρόνο επίλυση αυτών.

Δόθηκε έμφαση στην  επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Δ.Α. Ροδόπης  με ικανό αριθμό αστυνομικών ειδικά  την θερινή περίοδο  κατά την οποία αποδεδειγμένα παρουσιάζεται αύξηση των μεταναστευτικών ροών καθώς επίσης σημειώνεται ιδιαίτερα αυξητική τάση στις διελεύσεις τουριστών από το Μεθοριακό Σημείο Διαβατηριακού Ελέγχου Νυμφαίας, στην  αναγκαιότητα εφοδιασμού των Υπηρεσιών μας και των μελών μας με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και νέα υπηρεσιακά οχήματα προκειμένου να επιτελούμε το έργο μας με ασφάλεια και να παρέχουμε ποιοτικότερες υπηρεσίες ασφάλειας στην κοινωνία του Νομού Ροδόπης, στη στασιμότητα που δυστυχώς παρουσιάζεται από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσον αφορά  στην ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων που επιλέχθηκαν για να στεγαστεί το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Κομοτηνής, στην ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταστέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών  στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου Σαπών.

Εικόνα
1

Επίσης έγινε ιδιαίτερη μνεία και ζητήθηκε η θετική εισήγηση και η παρέμβαση του κ. Αρχηγού μας,  ως προς την ικανοποίηση του  καθόλα δίκαιου αιτήματος  της Ένωσής μας που αφορά στην  επέκταση του δικαιώματος λήψης στους υπηρετούντες στο Νομό Ροδόπης αστυνομικούς, του επιδόματος ύψους εκατό (100) ευρώ που θεσπίστηκε με το άρθρο 127 του Ν. 4472/2017 για το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν ή αποσπώνται στην Π.Ε. Έβρου, στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, με το αιτιολογικό της ανάγκης ύπαρξης κινήτρων λόγω των ιδιόμορφων χαρακτηριστικών τους και των πρόσθετων καθηκόντων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών με τα οποία έχουν επιφορτιστεί και εν συνεχεία με τον Ν. 4553/2018 επεκτάθηκε το δικαίωμα λήψης του μόνο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Μονάδες Προκαλύψεως και Μεθορίου Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης, εξαιρώντας και αδικώντας κατάφορα το αντίστοιχο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στις ίδιες περιοχές, τονίζοντας ότι εκτός από άδικο είναι και απολύτως οξύμωρο να έχει θεσπιστεί η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος σε όσους υποβοηθούν απλά το έργο μας και να μην το λαμβάνουμε εμείς οι αστυνομικοί που είμαστε οι κυρίως και σχεδόν αποκλειστικά επιφορτισμένοι με την όλη διαχείριση (επιχειρησιακή και γραφειοκρατική) της παράνομης μετανάστευσης.

Τόσο ο Αρχηγός μας  όσο και ο Υπαρχηγός μας, αφού αρχικά δήλωσαν την πρόθεσή τους για συνέχιση της  ήδη υπάρχουσας αρμονικής και παραγωγικής συνεργασίας μας,  συντάχθηκαν με   το δίκαιο των αιτημάτων μας και δεσμεύτηκαν ότι θα παρακολουθούν προσωπικά τις αναγκαίες ενέργειες – εξελίξεις, παρεμβαίνοντας όπου και όποτε αυτό χρειαστεί προκειμένου για την επίλυση των προβλημάτων μας  σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα.

Πριν τη λήξη της εποικοδομητικής συνάντησης η Πρόεδρός μας εκ μέρους όλων των μελών της Ένωσής μας,  παρέδωσε στον κ. Αρχηγό και στον κ. Υπαρχηγό από μία εικόνα της Μεγαλόχαρης Παναγίας μας, με τις ευχαριστίες μας για την διαχρονική μεταξύ μας καλή συνεργασία, καθώς και τις ευχές όλων μας  η Χάρη Της  να προστατεύει τους ίδιους και όλους τους Έλληνες αστυνομικούς, ευλογώντας μας  με υγεία και δύναμη, ώστε όλοι μαζί να 

συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ασφάλεια και ευημερία της Χώρας μας, των συμπολιτών μας και φυσικά των συναδέλφων μας.

Τέλος, από την Πρόεδρό μας μεταφέρθηκαν οι ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου μας στον κ. Αρχηγό για την διάθεση 100 Δοκίμων Αστυφυλάκων στη Δ.Α. Ροδόπης προκειμένου αυτοί  να πραγματοποιήσουν την 6μηνη Πρακτική τους Εκπαίδευση, αλλά και για την άριστη συνεργασία  που υπάρχει με τον ίδιο και τον  Προϊστάμενο Κλάδου Διαχειριστικής - Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος ΠΑΝΤΕΛΗΣ Δημήτριος και  το Προεδρείο της Ένωσής σε όλα τα θέματα που άπτονται του αντικειμένου του είτε αυτά αφορούν στις διαδικασίες στέγασης του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Κομοτηνής , της μεταστέγασης του Α.Τ. Σαπών και της ενεργειακής αναβάθμισης του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, αλλά και στην παροχή δημόσιων υλικών - υλικοτεχνικού εξοπλισμού στους αστυνομικούς της Δ.Α. Ροδόπης και υπηρεσιακών οχημάτων στις Αστυνομικές μας Υπηρεσίες.

 

                                                                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα

6975601800

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Νικόλαος

6945021214 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis