Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Με την εκλογή του νέου δημάρχου του Σικάγο οι αστυνομικοί αρχίζουν να φεύγουν από το σώμα σωρηδόν
14:59 | 16/04/2023

Ο επόμενος δήμαρχος του Σικάγο θα είναι ο προοδευτικός Μπράντον Τζόνσον, και όταν αναλάβει τα καθήκοντά του τον Μάιο, είναι πολύ πιθανό οι αστυνομικοί να αρχίσουν να φεύγουν από το σώμα σωρηδόν, όπως είπε η αστυνομική ένωση της πόλης.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook στις 28 Μαρτίου, το αστυνομικό συνδικάτο είπε ότι εάν ο Τζόνσον κέρδιζε, θα υπήρχε «μεγάλη αποχώρηση» από το σώμα από μια ομάδα 2.900 αστυνομικών είτε με 20 χρόνια υπηρεσίας είτε από άτομα άνω των 50 ετών, αναφέρει το Newsweek.

Διαβάστε επίσης

«Πολλοί από αυτούς τους αστυνομικούς μένουν μόνο με την ελπίδα ότι αυτό το τμήμα μπορεί να ανατραπεί», έγραψε το συνδικάτο. «Εάν δεν εκλεγεί ο Paul Vallas, θα υπάρξει μεγάλη έξοδος από αυτή την ομάδα που δεν θέλει να εργαστεί για έναν μεγαλύτερο αντιαστυνομικό δήμαρχο από τον σημερινό».

Το αστυνομικό τμήμα έχει «ήδη πέσει κατά σχεδόν δύο χιλιάδες αστυνομικούς», πρόσθεσε το συνδικάτο. "Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε μια μαζική αποχώρηση ανθρώπινου δυναμικού. Το συνταξιοδοτικό μας ταμείο δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτή την έξοδο ούτε μακροπρόθεσμα." Η ανάρτηση κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι ψηφοφόροι είχαν επτά ημέρες για να «σώσουν την πόλη».

Παρά την προειδοποίηση της ένωσης, ο Τζόνσον νίκησε τον Βάλλας με 51% έναντι 49%.

Η εκστρατεία του Βάλλας επικεντρώθηκε στο πρόβλημα της εγκληματικότητας της πόλης και υποσχέθηκε να προσλάβει εκατοντάδες αστυνομικούς. 

Ο Τζόνσον από την άλλη υποστήριξε την αποχρηματοδότηση της αστυνομίας το 2020. 

Ο Τζόνσον είπε στους Sun-Times και στο WBEZ σε μια έρευνα του Ιανουαρίου ότι θα πιέσει για πιο αποτελεσματική χρήση των χρημάτων και των πόρων στον προϋπολογισμό του CPD ως δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, ο Τζόνσον σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει την αστυνομική ευθύνη.

Ο Τζόνσον εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του για τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών μεταξύ των αστυνομικών.

«Πρέπει να επενδύσουμε σε διευρυμένους και καλύτερους πόρους ψυχικής υγείας για όλο το προσωπικό μας για τη δημόσια ασφάλεια», είπε ο Τζόνσον στους Sun-Times και στο WBEZ.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis