Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Με ποιους κάνουν ZOOM οι αστυνομικοί του Ιλινόις κατά τη διάρκεια περιστατικών και γιατί
20:00 | 07/06/2024

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Κουκ στην πολιτεία Ιλινόις των ΗΠΑ χρησιμοποιεί το Zoom κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων περιστατικών με σκοπό να είναι οι αστυνομικοί σε επαφή με εξειδικευμένους ψυχολόγους και ψυχιάτρους, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν πολύ σε καταστάσεις που χρίζουν ειδικής καθοδήγησης.

Η αστυνομία του Ιλινόις ξεκίνησε το Πρόγραμμα Εικονικής Βοήθειας Co-Responder, ή CVAP, στα τέλη του 2020. Μέσω αυτού του προγράμματος οι αστυνομικοί έχουν τη δυνατότητα μέσω της πλατφόρμας ZOOM που είναι εγκατεστημένη στα tablets τους να συνομιλούν απευθείας με ψυχολόγους όταν αντιμετωπίζουν περιστατικά ψυχικής υγείας, χωρίς να θέτουν κανέναν σε κίνδυνο, αναφέρει το CBS.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, οι ίδιοι δεν είναι ειδικοί στο κομμάτι της ψυχικής υγείας και η συμβολή των ειδικών είναι πολύτιμη. Ο σερίφης της κομητείας Κουκ Τομ Νταρτ είπε ότι το CVAP παρέχει στους αστυνομικούς απεριόριστη πρόσβαση σε συμβούλους και ψυχολόγους, όταν έρχονται αντιμέτωποι με περίπλοκες καταστάσεις εν ώρα υπηρεσίας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis