Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
police-unsplash
22:15 | 27/01/2023

Αντιμέτωποι με μια πλημμύρα αποχωρήσεων και μια σειρά από νεοσύλλεκτους που εισέρχονται στην ακαδημία εκπαίδευσης, οι αστυνομικοί του LAPD έχουν εκπονήσει σχέδια για την επαναπρόσληψη έως και 200 συνταξιούχων αστυνομικών.

Το πρόγραμμα γνωστό ανεπίσημα ως «πρόγραμμα αναπήδησης», επιτρέπει στον αρχηγό της αστυνομίας να επαναφέρει συνταξιούχους αστυνομικούς στο σώμα για έως και ένα χρόνο.

Διαβάστε επίσης

Η συγκεκριμένη τακτική χρησιμοποιήθηκε με φειδώ στο παρελθόν και μόνο σε περιπτώσεις ανάκλησης ενός μεμονωμένου αστυνομικού του οποίου οι δεξιότητες τον καθιστούσαν σχεδόν αναντικατάστατο τη δεδομένη στιγμή (π.χ. ένας ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών που συνταξιοδοτήθηκε ενώ εργαζόταν σε μια υπόθεση που δεν ήταν εφικτό να λυθεί χωρίς τη συμμετοχή του), αναφέρουν οι Los Angeles Times.

Τώρα, ωστόσο, το τμήμα θέλει να χρησιμοποιήσει την παραπάνω στρατηγική για να προσλάβει εκ νέου δεκάδες αστυνομικούς.

Οι ιδανικοί υποψήφιοι είναι όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί τους τελευταίους έξι μήνες και βρίσκονται στο παρόν σε καλή κατάσταση, δήλωσε ο επικεφαλής Michel Moore. Μόνο όσοι διαθέτουν τις τελευταίες πιστοποιήσεις εκπαίδευσης που απαιτούνται για να υπηρετήσουν θα έχουν δικαίωμα να επιστρέψουν. 

Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος αναπήδησης, οι αστυνομικοί που θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους θα συνεχίσουν να εισπράττουν πληρωμές συντάξεων ενώ ταυτόχρονα θα έχουν και μισθό.

Είναι άγνωστο προς το παρόν εάν η επαναπρόσληψη αστυνομικών θα λειτουργήσει θετικά για το LAPD και οι απόψεις διίστανται επί του θέματος. Μένει να τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα, ώστε να φανούν τα αποτελέσματα του.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis