Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
 Christmas Theater
17:29 | 22/11/2022

Σε θέατρο «μεταμορφώνεται» το Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης με μία σκηνή 16 μέτρων και κερκίδα για τους θεατές, ώστε από την ημέρα των Χριστουγέννων και για όλη την περίοδο των εορτών, να φιλοξενήσει δύο μεγάλες παραστάσεις στο πλαίσιο του «Christmas Theater», που για πρώτη φορά έρχεται στη Θεσσαλονίκη.

«Το Christmas Theater ξεκίνησε το 2018 από ένα όνειρο να φτιαχτεί το πρώτο θεματικό θέατρο με παραστάσεις μέσα στα Χριστούγεννα. Μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχίας στην Αθήνα, έρχεται στη Θεσσαλονίκη με τις δύο πολύ μεγάλες παραγωγές που έχει φέτος», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο διοργανωτής Βαγγέλης Περάκης. «Τα Χριστούγεννα έχουν πλέον το δικό τους θέατρο στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα μέσα στα τέσσερα χρόνια που λειτουργεί έγινε ο απόλυτος προορισμός για όλη την οικογένεια και φιλοξένησε πάνω από μισό εκατομμύριο θεατές», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Christmas Theater Αντώνης Βλωτιδέλλης.

Διαβάστε επίσης

«Ποδαρικό» θα κάνει στις 25 Δεκεμβρίου η Κάρμεν Ρουγγέρη με την «Οδύσσεια», μία παράσταση για το ταξίδι του Οδυσσέα μέχρι την Ιθάκη, με κυρίαρχο σκηνικό ένα μεγάλο καράβι, εικοσιπέντε ηθοποιούς και τραγουδιστές και περισσότερα από τριακόσια κοστούμια. «Η παράσταση επιδιώκει να διασκεδάσει και να ψυχαγωγήσει τα παιδιά, αλλά κυρίως μας ενδιαφέρει να μάθουν και να κατανοήσουν το μεγαλείο του Ομήρου, της ελληνικής μυθολογίας και της αρχαίας Ελλάδας γενικότερα, να τους δώσει το ερέθισμα να διαβάσουν το βιβλίο και όταν έχουν στο σχολείο μάθημα Οδύσσεια να ...τρέχουν να το παρακολουθήσουν με χαρά», δήλωσε μέσω skype στη συνέντευξη τύπου η κ. Ρουγγέρη.

Εικόνα
1

Ακολουθεί στις 4 Ιανουαρίου το Χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ του Ευγένιου Τριβιζά «Φρικαντέλα, Η Μάγισσα που Μισούσε τα Κάλαντα», με ζωντανή συμφωνική ορχήστρα εικοσιεπτά μουσικών, που διευθύνει ο Άλκης Μπαλτάς, πολυμελή παιδική χορωδία και κορυφαίους συντελεστές της όπερας. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Φωκάς Ευαγγελινός. Μιλώντας επίσης μέσω skype ο κ. Τριβιζάς έκανε μία ιστορική αναδρομή για το πώς δημιουργήθηκε η Φρικαντέλα, θυμίζοντας πώς το 1996 σε μία Χριστουγεννιάτικη συναυλία στη Λυρική Σκηνή, όπου ορχήστρες και χορωδίες απ’ όλο τον κόσμο έλεγαν τα κάλαντα σε διάφορες γλώσσες, αυτό ακούστηκε μονότονο στα αφτιά της παραγωγής, η οποία του ζήτησε να εμπλουτίσει την παράσταση με μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία. «Έτσι φαντάστηκα τη Φρικαντέλα, μία κακιά μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα και έκλεβε τις φωνές των παιδιών που τα έλεγαν φυλακίζοντάς τες σε μπαλόνια. Είμαι χαρούμενος που η Φρικαντέλα θα παρουσιαστεί στον ίδιο χώρο που πριν από έξι χρόνια είχε φιλοξενήσει τους “ Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά”, μια αξέχαστη για μένα εμπειρία», είπε ο κ. Τριβιζάς.

Για μία συνεργασία που ήθελαν πάρα πολύ και την επιδίωκαν, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης. «Μετά από μία σειρά επιτυχημένων εκθέσεων που έγιναν από τον Σεπτέμβριο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, ήρθε η ώρα τα Χριστούγεννα όλη η Θεσσαλονίκη, η Β. Ελλάδα και -γιατί όχι, τα Βαλκάνια, να βρίσκονται και πάλι εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

Με διπλές παραστάσεις στις 3 το μεσημέρι και στις 7 το απόγευμα, η Οδύσσεια θα ανέβει από τις 25 έως τις 30 Δεκεμβρίου και η Φρικαντέλλα από τις 4 έως τις 8 Ιανουαρίου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis