Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
f
14:21 | 18/11/2023

Το προσωπικό του NYPD θα μειωθεί σε μόλις 29.000 αστυνομικούς μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2025 - ο αριθμός αυτός αποτελεί τον χαμηλότερο που έχει υπάρξει από τα μέσα της δεκαετίας του '90 - εν μέσω μιας σειράς περικοπών προϋπολογισμού σε όλη την πόλη που αποκάλυψε ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς την Πέμπτη, καθώς η πόλη της Νέας Υόρκης παλεύει με μεταναστευτική κρίση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το πρόσφατα αποκαλυφθέν ενημερωμένο οικονομικό σχέδιο της πόλης για το 2024, οι επόμενες πέντε τάξεις της Αστυνομικής Ακαδημίας θα καταργηθούν - ουσιαστικά αποδεκατίζοντας ένα ήδη τεταμένο τμήμα καθώς περίπου 4.500 αστυνομικοί αναμένεται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους μέσα στους επόμενους 18 μήνες, αναφέρει η New York Post.

Διαβάστε επίσης

«Μας έλεγαν ότι το κύμα μεταναστών θα ήταν όφελος για την πόλη. Τώρα αφαιρούμε τα χρήματα της αστυνομίας για να πληρώσουμε για κρεβάτια», εξαγριώθηκε ο ηγέτης της Ρεπουμπλικανικής Μειονότητας του Συμβουλίου, Τζο Μπορέλι.

Συνολικά, ο προϋπολογισμός του NYPD ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μειωθεί κατά 132 εκατομμύρια δολάρια το επόμενο οικονομικό έτος.

«Προκειται πραγματικά για μια καταστροφή για κάθε Νεοϋορκέζο που νοιάζεται για ασφαλείς δρόμους. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη φτάσει σε οριακό σημείο και αυτές οι περικοπές θα μας επαναφέρουν σε επίπεδα στελέχωσης που δεν έχουμε δει από την επιδημία του εγκλήματος της δεκαετίας του '80 και του '90. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε εκεί», είπε ο πρόεδρος της Αστυνομικής Φιλανθρωπικής Ένωσης, Πάτρικ Χέντρι, στην The Post.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis