Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 02/02/2023

Παρουσία του πρωθυπουργού, της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Αρχηγού ΓΕΑ τελείται σήμερα στην Τρίπολη η κηδεία του συγκυβερνήτη Υποσμηναγού του μοιραίου F-4 Phantom, Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα. Συντετριμμένη η οικογένειά του, απαρηγόρητοι φίλοι και συγγενείς 

 

Διαβάστε επίσης

Με μάτια δακρυσμένα, με ένα «κρίμα» στα χείλη όλων και ένα «πλάκωμα» στο στήθος, οι κάτοικοι της Αρκαδίας ετοιμάζονται να πουν το στερνό «αντίο» στον Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Στην οικογένειά του, κανείς δεν μπορεί να το δεχτεί, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Μάριος δεν θα ανοίξει ξανά την πόρτα φορώντας τη στολή του Ικάρου της Πολεμικής Αεροπορίας, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πως δεν θα ξαναπάει στον αγαπημένο του τόπο.

Στο χωριό του, το Πικέρνι Αρκαδίας, αλλά και στην πόλη της Τρίπολης όπου θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία η κηδεία του συγκυβερνήτη, ένα πέπλο πένθους έχει καλύψει τα πάντα.

Τραγικές φιγούρες αυτές τις τρεις μέρες οι γονείς του Μάριου, σκιές του εαυτού τους. Όσο ρεαλιστές κι αν προσπαθούν να είναι, όσο ψύχραιμοι και νηφάλιοι, ο πόνος είναι αβάσταχτος για τον χαμό του μόλις 29 ετών παιδιού τους.

Όλοι στην περιοχή μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Μάριο. Άριστος μαθητής, άψογος χαρακτήρας, λάτρευε τον τόπο του και τους συντοπίτες του. Γι’ αυτό και σήμερα αναμένεται να δώσουν το «παρών» στο ύστατο χαίρε σε ένα παιδί που τίμησε την Αρκαδία, την ελληνική σημαία, την Πολεμική Αεροπορία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την πατρίδα.

Στην κηδεία θα παρευρεθούν ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τιμώντας τον ήρωα Ίκαρο και στηρίζοντας την οικογένειά του. Το «παρών» φυσικά θα δώσει και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, οι οποίοι θυμίζουμε πως και την Τρίτη βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Τουρούτσικα, ενώ την Τετάρτη μετέβησαν και στο Κάτω Νευροκόπι για να εκφράσουν τη συμπαράσταση ολόκληρης της οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων στους γονείς του Μάριου Τουρούτσικα.

Στην Τρίπολη αναμένεται να βρεθούν και δεκάδες συνάδελφοι του Υποσμηναγού. Στελέχη της 338 Μοίρα Διώξεως και Βομβαρδισμού «Άρης», έμπειροι «φαντομάδες», απόστρατοι και συνάδελφοι από όλη την Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να βρεθούν στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλεία, στην Πλατεία Άρεως της Τρίπολης.

Ακολούθως, η ταφή του αθάνατου ιπτάμενου της Πολεμικής Αεροπορίας, θα γίνει στην κοινότητα Πικέρνι, λίγο έξω απ’ την Τρίπολη.

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis