Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Μάκης Μίτας
15:59 | 21/08/2023

Ο Μάκης Μίτας έγραψε με ολόχρυσα γράμματα το όνομά του στην Ιστορία της ελληνικής σκοποβολής. Με τον άθλο που κατάφερε στο Μπακού έγινε ο πρώτος Ελληνας που στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής Πήλινου στόχου. 

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγες μόνο ώρες μετά την τεράστια επιτυχία του, επικοινώνησε με τον Μάκη Μίτα, όπου βρίσκεται ακόμα στο Μπακού και μίλησε για το ιστορικό αυτό γεγονός. 

Διαβάστε επίσης

Η χαρά και η συγκίνησή του δεν μπορούσε να κρυφτεί από χιλιόμετρα μακριά. Πατέρας δύο παιδιών, που έχει αφιερώσει την ζωή του στην Σκοποβολή ο Μάκης Μίτας κάταφερε κάτι... μοναδικό και όπως επανέλαβε πολλές φορές είναι... τρισευτυχισμένος. 

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής άνοιξε την καρδιά του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και μας αποκάλυψε τι του είπαν τα παιδιά του πριν φύγει για το Μπακού. Τα συγκινητικά λόγια του γιου του, που πρέπει να γίνουν μάθημα ζωής για όλους. 

Ο Μίτας μίλησε ακόμη για την τεράστια επιτυχία που είχε η Ελλάδα στο ομαδικό με το ασημένιο μετάλλιο, ενώ αναφέρθηκε και στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάκη Μίτα στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

ΕΡ: Μάκη συγχαρητήρια. Είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής. Πως αισθάνεσαι με αυτόν τον τίτλο, πως έχεις βιώσει τις τελευταίες ώρες;
«Τα συναισθήματά μου είναι απερίγραπτα. Είμαι πραγματικά πανευτυχής, γιατί είναι η μεγαλύτερη διάκριση που έχει έρθει στην ελληνική σκοποβολή πήλινου στόχου. Νιώθω τρισευτυχισμένος. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, αλλά όσο περνάνε οι ώρες και επιστρέφω προς την πατρίδα πιστεύω ότι θα ζήσω το όνειρο στο μέγιστο.»

ΕΡ: Ο τίτλος είναι πάντα κάτι που μένει στη συνείδηση όλων. Εσύ όμως έγραψες Ιστορία, καθώς έγινες ο πρώτος Ελληνας που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στα σκητ. Νιώθεις περηφάνια γι αυτό τον τίτλο;
«Ο τίτλος είναι πάρα πολύ βαρύς. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η μεγαλύτερη και δυσκολότερη διοργάνωση που υπάρχει. Είναι ακόμα πιο δύσκολο και από Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί είναι περίπου 30 αθλητές, ενώ σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι περίπου 150 αθλητές. Πραγματικά είμαι τρισευτυχισμένος, περήφανος. Οι κόποι μου εμένα, του προπονητή μου και τις οικογένειάς μου ανταμείφθηκαν. Η οικογένεια μου παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο στην πορεία μου και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι πραγματικά ένας υπέροχος, μοναδικός τίτλος!»

ΕΡ: Ακόμα και οι δημοσιογράφοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είπαν ότι είχες έναν από τους πιο ένθερμους πανηγυρισμούς των τελευταίων χρόνων! Η αδρεναλίνη ήταν στο κόκκινο;
«Η αδρεναλίνη ήταν στο κόκκινο. Τα συναισθήματα μου εκείνη την στιγμή, που ήξερα πως αν σπάσω το τελευταίο το μπλε θα στεφθώ Παγκόσμιος πρωταθλητής δεν περιγράφονται. Το πίστευα πάρα πολύ και ήρθε με τον καλύτερο τρόπο στον πιο σημαντικό αγώνα της καριέρας μου. Ηταν όντως ο πιο ένθερμος πανηγυρισμός με τον προπονητή μου τον Γιώργο Σαλαβαντάκη. Ο προπονητής μου από 13 χρονών που ξεκίνησα την σκοποβολή είναι δίπλα μου και με στηρίζει. Δεν έχω λόγια γι αυτό τον άνθρωπο, τον λατρεύω. Πέραν από την σκοποβολή είναι ένας άνθρωπος πολύ σημαντικός για την ζωή μου και την καθημερινότητά μου. Τον ευχαριστώ πολύ για όλα».

ΕΡ: Στη διοργάνωση εκτός από το χρυσό, είχαμε και το ασημένιο στο ομαδικό. Τελικά έχουμε πολύ ταλέντο στην ομάδα;
«Μαζί με το χρυσό ήρθε ένα πάρα πολύ σημαντικό μετάλλιο στο ομαδικό. Μαζί με τον Νίκο Μαυρομμάτη και τον Μπάμπη Χαλκιαδάκη. Είναι πολύ σημαντικό που ήρθε αυτή η τεράστια επιτυχία. Βγήκαμε δεύτεροι ανάμεσα σε περίπου 50 χώρες. Ηταν μια τεράστια επίδοση και θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά που δώσανε την ψυχή τους. Μόνο εμείς ξέρουμε τι περάσαμε για να το καταφέρουμε. Πραγματικά είμαστε τρισευτιχισμένοι».

ΕΡ: Μετά από ένα μικρό «διάλειμμα» επιστρέφεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τι στόχους έχεις ή είναι πολύ νωρίς;
«Σίγουρα το μυαλό μου είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τώρα. Πλέον πάω πολύ έμπειρος. Όχι μόνο γιατί έχω συμμετάσχει σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και ο προπονητής μου έχει συμμετάσχει κι αυτός δύο φορές. Μαζί με τον κ. Νεκτάριο Σταύρου που είναι ο κρίκος της αλυσίδας που μας δένει και νομίζω ότι πάμε με τις καλύτερες προδιαγραφές. Η προετοιμασία θα είναι πάρα πολύ σκληρή και δύσκολη. Πραγματικά χάρηκα πάρα πολύ που ήρθε η Ολυμπιακή πρόκριση τώρα κι έχω μπροστά μου έναν χρόνο για να κάνω την καλύτερη προετοιμασία».

ΕΡ:  Είσαι πατέρας δύο παιδιών. Τι σου είπαν πριν αναχωρήσεις για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα;
«Πριν φύγω ο γιος μου και η κόρη μου, μου είπαν ότι θέλουμε να γυρίσεις και να είσαι νικητής, αλλά ειδικά ο γιος μου, μου είπε μπαμπά και να μην κερδίσεις δεν πειράζει. Οταν χάνουμε, μαθαίνουμε να κερδίζουμε. Αυτό είναι που προσπαθώ να μάθω και στα παιδιά μου. Μέσα από τις αδυναμίες και τις αποτυχίες, έρχονται οι επιτυχίες».

ΕΡ: Που θα ήθελες να αφιερώσεις το μετάλλιο;
«Νομίζω ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε εμείς οι αθλητές είναι πολλές. Η καθημερινότητά μου είναι πολύ δύσκολη και χαλάω πολλές ώρες στην προπόνηση. Στο σπίτι μου η γυναίκα περνάει δύσκολες ώρες, το καταλαβαίνω, το νιώθω και με στηρίζει αφάνταστα. Πραγματικά θέλω να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο, λοιπόν, στην γυναίκα μου, τα παιδιά μου και τους γονείς μου που είναι δίπλα μου συνέχεια. Μέσα από την καρδιά μου, το μετάλλιο αυτό τους το αφιερώνω. Σίγουρα το αφιερώνω στον προπονητή μου, τον αθλητικό μου ψυχολόγο τον κ. Νεκτάριο, την ομάδα μου. Σε όλους τους φίλους μου και τους ανθρώπους που με στηρίζουν. Φυσικά στους χορηγούς μου, την ομοσπονδία που με στηρίζει πάντα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στον. κ. Σπύρο Καπράλο, που αν δεν ήταν αυτός να μας στηρίζει με πολλούς τρόπους, προσωπικά δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό το άθλημα. Επομένως τους το αφιερώνω και τους ευχαριστώ για όλα».

ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis