Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:59 | 28/04/2023

Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας

Η Ένωσή μας επιθυμώντας την ανάδειξη προσώπων που χαρακτηρίζονται για την προσωπικότητα, εργατικότητα, ευστροφία, αποτελεσματικότητα και την επιτυχημένη πορεία τους, δε θα μπορούσε να παραλείψει να αναφερθεί στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Στρατηγό εν αποστρατεία και επίτιμο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη. 

Διαβάστε επίσης

Η επικροτούμενη αυτή τοποθέτηση από την κυβέρνηση, ενός επιτυχημένου προσώπου  προερχόμενου από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, μας χαροποιεί ιδιαιτέρως καθώς μόνο οφέλη μπορεί να προσδώσει, πόσο μάλλον γνωρίζοντας ο ίδιος εξ ιδίοις όμμασι τα δρώμενα και τις δυσκολίες. Για το λόγο αυτό νιώθουμε τυχεροί που αξιόλογοι άνθρωποι προερχόμενοι από το Σώμα, αξιοποιούνται σε καίριες θέσεις και θα επικροτήσουμε ενδεχόμενη αναβάθμισή τους στο μέλλον.

Ο κ. Καραμαλάκης πέρα από την προσφορά και αγάπη του για το Σώμα που υπηρέτησε, αναδείχθηκε και για τις πρωτοποριακές και καθ' όλα τεκμηριωμένες πρωτοβουλίες και προτάσεις που κατέθετε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ήδη από το 2015, κατέχοντας τότε το βαθμό του Υποστρατήγου, είχε αναδείξει το ζήτημα των τηλεδικών και των ηλεκτρονικών επιδόσεων, αποτυπώνοντας μάλιστα τις  προτάσεις του αυτές τεκμηριωμένες και σε έντυπη μορφή, ήτοι σε σχετική βιβλιογραφία του ιδίου.

Με καταγωγή από τον Αχεντριά του δήμου Αχαρνών – Αστερουσίων Ηρακλείου, γεννήθηκε στο Σουφλί του Νομού Έβρου.

Η σταδιοδρομία του στο Σώμα ξεκίνησε με την κατάταξή του στην πρώην Χωροφυλακή και την αποφοίτησή σου εν συνεχεία από τη Σχολή Αξιωματικών.

Έχοντας εκπληρώσει επιτυχώς πληθώρα εκπαιδεύσεων και σεμιναρίων, εκπροσώπησε το Σώμα σε ομάδες εργασίας, συνέδρια και ημερίδες με αντικείμενο ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας καθώς και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Η συμβολή του και η συμμετοχή στην εδραίωση του συνδικαλιστικού κινήματος ήταν καθοριστική, όντας μάλιστα ενεργό στέλεχος του Ευρωπαϊκού Διοικητικού Συμβουλίου των αστυνομικών συνδικάτων (CESP).

Κατά τον υπηρεσιακό του βίο, διατέλεσε Διοικητής σε διάφορες μάχιμες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Εν συνεχεία, υπηρέτησε με το βαθμό του Ταξιάρχου ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, ενώ ως Υποστράτηγος τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Η συνεχής και επιτυχημένη ανέλιξή του, επισφραγίστηκε με την προαγωγή του στο βαθμό του Αντιστρατήγου και την τοποθέτησή του ως Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Κατά τη θητεία του στη Βόρεια Ελλάδα, επωμίσθηκε την εποπτεία και το συντονισμό της εκκένωσης του καταυλισμού προσφύγων στην Ειδομένη του Νομού Κιλκίς, με απόλυτη επιτυχία! 

Η εξέλιξή του συνεχίστηκε με τον τοποθέτησή του στη θέση του Προϊστάμενου Επιτελείου, ασκώντας μάλιστα παράλληλα για κάποιο χρονικό διάστημα και τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του Σώματος, θέση την οποία κλήθηκε εν συνεχεία να υπηρετήσει.

Το 2019 επιλέχθηκε από το ΚΥΣΕΑ για τη θέση του Αρχηγού του Σώματος, την οποία και υπηρέτησε έως τον Μάρτιο του 2022. 

Απόρροια της επιτυχημένης πορείας του στο Σώμα κατέστη η αξιοποίηση του από την Πολιτική Ηγεσία της χώρας μας στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου μας.

Η συνολική του διαδρομή χαρακτηρίστηκε από το ήθος, την εργατικότητα, την ακεραιότητα και τον επαγγελματισμό του, συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα από τη νέα του θέση να προσφέρει τα μέγιστα στο Σώμα που υπηρέτησε και αγάπησε όλα αυτά τα χρόνια. 

Για το Προεδρείο

Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος Πολίτης Ιωάννης

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος Μουρατίδης Χαράλαμπος

Ο Γενικός Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος

Ο Ταμίας Μπάμπαλης Εμμανουήλ

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Κουκουφίκης Σταύρος

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας Παπανικολάου Δημήτριος

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis