Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
σχολες
18:00 | 11/10/2022

Με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έχοντας ως γνώμονα τη διαρκή μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει προωθηθεί στο καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών σχέδιο τροπολογίας, με την οποία επιτυγχάνεται ο εξορθολογισμός του μισθοδοτικού πλαισίου και ο περιορισμός της υφιστάμενης μισθολογικής διαφοράς στη μισθολογική εξέλιξη και κατάταξη ανάμεσα στους σπουδαστές ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ και τους σπουδαστές σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Τεράστια αδικία σε βάρος των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών έναντι των συναδέλφων τους στα λοιπά Σώματα Ασφαλείας».

Διαβάστε επίσης

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «ακολούθησε και σχετική αλληλογραφία για την επίσπευση της αιτούμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας» και σημείωσε πως «η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων εμπίπτει αποκλειστικά στο υπουργείο Οικονομικών, την οποία εξειδικεύει με ειδικούς μισθολογικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική».

Ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Οικονομικών «προέβη στην αναμόρφωση των αποδοχών τους με κριτήριο τη δημοσιονομική ουδετερότητα και την εξασφάλιση της σταθερότητας τους» και πρόσθεσε πως «έλαβε υπόψη τις αποδοχές που δικαιούνταν την 31-12-2016, θεσπίζοντας και ασφαλιστικές δικλείδες με το άρθρο 155 για την περίπτωση που θα υπάρξουν διαφορές».

«Το υπουργείο Οικονομικών, με έγγραφό του, ενημέρωσε ότι το εν λόγω ζήτημα τελεί υπό επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis