Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 14/03/2022

Στην τελική ευθεία εισέρχεται μετά από πολύμηνες διαδικασίες και παρεμβάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Αστυνομικού Μεγάρου Πατρών. Επρόκειτο για προσωπικό στοίχημα του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με την ανάληψη των καθηκόντων του και σε λίγο καιρό τα συνεργεία θα «πιάσουν» δουλειά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σήμερα, ολοκληρώνεται η κατάθεση των προσφορών, στο πλαίσιο του ανοικτού διαγωνισμού δημοπράτησης του έργου που προκήρυξε η ΠΔΕ, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας» θα ανοίξουν την προσεχή Παρασκευή 18 Μαρτίου, για την ανάδειξη του εργολάβου.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, ορίζεται σε 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο. Κύριος του έργου είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  και επιβλέπουσα αρχή και φορέας υλοποίησης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.008.800 ευρώ και η χρηματοδότηση του διασφαλίστηκε κατόπιν ενεργειών της Περιφέρειας που το ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με  συγχρηματοδότηση, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται, ότι οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο κτίριο της Ερμού (793,5 τ.μ.) περιλαμβάνουν την αντικατάσταση κουφωμάτων και την τοποθέτηση νέων ενεργειακών από το ίδιο υλικό, την τοποθέτηση εσωτερικής θερμομόνωσης στις όψεις των οδών Ερμού, Καραϊσκάκη και Αλεξάνδρου Υψηλάντου από το ισόγειο μέχρι και τον τέταρτο όροφο που καλύπτονται από μάρμαρο. Επιπλέον, προβλέπεται η τοποθέτηση θερμομόνωσης σε όλες τις βεράντες και την ταράτσα του κτιρίου, η ενίσχυση ορισμένων φερόντων στοιχείων του κτιρίου (εφόσον απαιτηθεί), η τοποθέτηση αντλίας θερμότητας και νέων ηλεκτρικών πινάκων, η αντικατάσταση των παλιών φωτιστικών σωμάτων από νέα γραμμικά οροφής τύπου LED και η τοποθέτηση συστήματος καταγραφής των ενεργειακών καταναλώσεων του κτιρίου.

«ΑΘΛΟΣ»

Πρόκειται για ένα έργο που παρελήφθη «κολλημένο» και σε διάστημα ενός χρόνου με ενέργειες και πρωτοβουλίες που «έτρεξε» η Περιφέρεια κατέστη δυνατή η δημοπράτηση του στα τέλη  του περασμένου Ιανουαρίου με υπηρεσιακούς παράγοντες να  χαρακτηρίζουν «άθλο» την ολοκλήρωση του των προαπαιτούμενων. Οι τεχνικές υπηρεσίες από τον Οκτώβριο του 2020, ανέλαβαν τη σύνταξη και έκδοση των μελετών, σε συνεργασία με την Eλληνική Αστυνομία, για να φθάσει η Περιφέρεια την προκήρυξη του διαγωνισμού στις 24 Ιανουαρίου 2022.

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis