Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:16 | 27/10/2021

Η Τσουμήτα Ελευθερία, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμύνταιο του Ν. Φλώρινας τελείωσε τις σπουδές της στην Αστυνομική Ακαδημία, κατέχοντας τον βαθμό της Υπαστυνόμου Β', υπηρετεί ως ένστολο προσωπικό στον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex).

Η έδρα του Οργανισμού (Frontex) είναι στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

 

 

Η Ελευθερία εντάχθηκε στο μόνιμο σώμα της Frontex μετά από 22 χρόνια υπηρεσίας στην Ελληνική Αστυνομία

Στην επαγγελματική της σταδιοδρομία, πραγματοποίησε πολλά καθήκοντα συνοριακού ελέγχου, από εγγραφή και συνεντεύξεις με μετανάστες, έκδοση βίζας Σένγκεν έως έλεγχο εγγράφων στα σημεία διέλευσης των συνόρων.

«Έχω αναπτυχθεί στα βουλγαροτουρκικά σύνορα ως Υπεύθυνος Εγγράφων Προηγμένου Επιπέδου. Σε καθημερινή βάση, ασχολούμαι με έναν αμέτρητο αριθμό εγγράφων που εκδίδονται από διαφορετικές χώρες και ιδρύματα.

Πώς ελέγχουμε αν ένα έγγραφο είναι αυθεντικό; Χρειάζεται πολλή εξάσκηση. Αναλύουμε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των εγγράφων και συμβουλευόμαστε βάσεις δεδομένων.

Κάθε έγγραφο έχει τη δική του μυρωδιά, συγκεκριμένο ήχο και μια ιδιαίτερη αίσθηση όταν το αγγίζετε. Ο καθένας τους λέει μια ιστορία.

Ο ρόλος μας δεν είναι μόνο να εντοπίζουμε εγκληματίες, αλλά και να εντοπίζουμε άτομα που χρήζουν διεθνούς προστασίας. Το μόνιμο σώμα είναι εδώ για να κρατήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους πολίτες της ασφαλείς».

Οι Υπεύθυνοι Εγγράφων Προηγμένου Επιπέδου εκπαιδεύονται να εντοπίζουν πλαστά ή πλαστά έγγραφα. Έχουν γνώση των χαρακτηριστικών ασφαλείας των ταξιδιωτικών εγγράφων και στην καθημερινή τους εργασία χρησιμοποιούν μεγεθυντικούς φακούς, μικροσκόπια και βάσεις δεδομένων. Εργάζονται σε hotspots, καθώς και σε συνοριακά σημεία διέλευσης και αεροδρόμια. Αυτό είναι ένα από τα προφίλ του σώματος EUstanding, της πρώτης ενιαίας υπηρεσίας της ΕΕ που υποστηρίζει τα κράτη μέλη της ΕΕ στη διαχείριση των συνόρων.
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FB ΤΟΥ FRONTEX 
 

bordernews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis