Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:59 | 11/12/2023

Την υπερασπιστική γραμμή του 18χρονου οπαδού που έριξε τη φωτοβολία που τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Ρέντη ξεδίπλωσε ο δικηγόρος του Απόστολος Λύτρας, ξεκαθαρίζοντας, όμως ότι δεν τον θεωρεί «άμοιρο ευθυνών». 

Ειδικότερα, η υπερασπιστική γραμμή του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, σύμφωνα με συνέντευξή του κ. Λύτρα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

Διαβάστε επίσης

«Μιλάμε για ένα άτομο που ενηλικιώθηκε μόλις πριν από λίγο καιρό, που δεν είχε συμμετάσχει στο παρελθόν σε επεισόδια, δεν είχε ξανά προσαχθεί και που δεν ήταν οργανωμένος οπαδός».

Ερωτώμενος για ποιο λόγο ο εντολέας του «ξεφορτώθηκε» τα ενοχοποιητικά στοιχεία, ο γνωστός ποινικολόγος σημείωσε πως «το τι υπάρχει αποθηκευμένο σε ένα κινητό ή στην κάρτα SIM, ακόμη και εάν έχει διαγραφεί είναι κάτι το οποίο μπορεί να βρεθεί από την αστυνομία».

«Αυτά τα στοιχεία δεν σβήνονται» δήλωσε.

Ο λόγος για τον οποίο προέβη στην κίνηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Λύτα είναι γιατί «δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με οποιονδήποτε άλλο φίλαθλο και οπαδούς της ομάδας» μετά τα επεισόδια.

Να δούμε ποιοι υποκινούν τα επεισόδια

«Από εκεί και πέρα» τόνισε ο δικηγόρος «αποτελεί έργο της ΕΛΑΣ να πάει το θέμα πιο βαθιά από έναν 18χρονο και να δουμε ποιοι υποκινούν τα συγκεκριμένα επεισόδια».

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε πως προτού η φωτοβολίδα χτυπήσει τον αστυνομικό, χτύπησε στο έδαφός, ενώ την ίδια ώρα υπήρξε άλλη μια φωτοβολίδα που κατευθύνθηκε προς το μέρος του αστυνομικού».

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis