Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:56 | 28/02/2024

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής:

Η Ένωση στα πλαίσια της ποιοτικής αναβάθμισης του έργου των Υπηρεσιών Τροχαίας και του εξορθολογισμού των μεγάλων προβλημάτων των συναδέλφων, έχει συστήσει και λειτουργεί ειδική Επιτροπή για συστηματική μελέτη και έρευνα για την αποτελεσματικότερη επίλυση των θεμάτων που ταλανίζουν την εύρυθμη λειτουργία των συγκεκριμένων Υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης

Το Δ.Σ. αξιολόγησε όλες τις προτεινόμενες λύσεις από την Επιτροπή οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:

  1. H ανεπάρκεια οδηγών για ρυμούλκηση γερανοφόρων, κατηγορίας Ε’ και Γ’ μπορεί να αντιμετωπισθεί με την συνδρομή της Περιφέρειας ιδίως στον Κηφισό και την Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Είναι παγκοίνως γνωστό ότι υφίσταται και σχετική χρηματοδότηση.
  2. Το παραμένον κυκλοφοριακό πρόβλημα, ιδίως στις κεντρικές αρτηρίες, δεν είναι εφικτό να αντιμετωπισθεί δραστικά με την ύπαρξη πεζών τροχονόμων. Όλοι γνωρίζουν ότι η αριθμητική έλλειψη προσωπικού προσεγγίζει το -40%. Είναι λοιπόν, απαραίτητη η συνδρομή ψηφιακών λύσεων με την επικούρηση δικυκλιστών που σε ώρες αιχμής θα παρεμβαίνουν για τις αναγκαίες ρυθμίσεις. Μόνον στην Ελλάδα παραμένει ακόμη και μάλιστα με ΄΄τρόπο εμμονικό΄΄ η ύπαρξη πεζών τροχονόμων στους σηματοδότες.
  3. Οι Υπηρεσίες της Τροχαίας πρέπει να απεμπλακούν από την καταγραφή των υλικών ζημιών σε περίπτωση συγκρούσεων χωρίς τραυματισμό και να υφίστανται συμμετοχή μόνον αν ζητηθεί από τις παρούσες Ασφαλιστικές Εταιρίες σε περίπτωση μέθης. Έτσι προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να μεταρρυθμιστεί η σχετική Υ.Α.
  4. Η Τροχαία είναι Υπηρεσία άμεσης εμφάνισης και επαφής με τους πολίτες και τους επισκέπτες της Πρωτεύουσας. Δεν είναι δυνατόν να έχει μια δεκαετία να χορηγηθεί ύφασμα στολών, υποδημάτων κ.λ.π. στο προσωπικό της.

            Είναι λοιπόν υψίστης προτεραιότητας η άμεση κάλυψη των αναγκών είτε απευθείας από το Αρχηγείο είτε από τη Δ/νση που πλέον διαθέτει δικό της προϋπολογισμό.

Η επιδραστικότητα των Μ.Μ.Ε. και των μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης είναι πλέον καθοριστική για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου. Καθώς τα τροχαία δυστυχήματα, όπως διαφαίνεται και από το έτος 2023, διατηρούν ανελαστική αυξανόμενη τάση, είναι προφανές ότι πρέπει να αναληφθούν δράσεις και πρωτοβουλίες για την εκ βάθρων ΄΄παιδαγωγική΄΄ προσέγγισή του προβλήματος. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες του ΄ύψους μιας μεγάλης κωμόπολης κάθε έτος.

            Έτσι θεωρούμε επιβεβλημένη την παρέμβαση του Αρχηγείου και της Δ/νσης Τροχαίας με σχετικά σποτ, ανά μία ώρα π.χ., ιδίως τα πρωινά του Σαββατοκύριακου που παρακολουθούν παιδιά.

            Ευελπιστούμε ότι οι προτεινόμενες λύσεις της Επιτροπής θα υιοθετηθούν , έχουν σχεδόν μηδενικό κόστος και ανελίσσουν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο προς τις ισχύουσες Ευρωπαϊκές νόρμες.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis