Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 13/09/2023

Μπλόκα στα σύνορα και στις πύλες εξόδου της χώρας έχουν στήσει αστυνομικοί καθώς εκτιμάται πως οι εκτελεστές των έξι ατόμων από την Τουρκία που βρέθηκαν νεκροί προχθές το απόγευμα στη Λούτσα δεν κατάφεραν να διαφύγουν και παραμένουν κρυμμένοι προσπαθώντας να βρουν τρόπο να ξεφύγουν πιθανότατα προς τη γειτονική χώρα. Παράλληλα στο «μικροσκόπιο» έχει μπει ένας 32χρονος Τούρκος ο οποίος περίπου δυο ώρες μετά την επίθεση συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» καθώς κατά την έρευνα που του έγινε διαπιστώθηκε πως είχε φυσίγγια των εννέα χιλιοστών, ένα πλαστό διαβατήριο και δυο πορτογαλικές ταυτότητες.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο αλλοδαποί που εμπλέκονται στην υπόθεση να είχαν εκδώσει αεροπορικά εισιτήρια για το βράδυ της Τρίτης για νησιά του βορείου Αιγαίου ή τα Δωδεκάνησα ώστε από εκεί να διαφύγουν προς την Τουρκία και για το λόγο αυτό εξετάζονται προσεκτικά οι λίστες των επιβατών προς συγκεκριμένους προορισμούς.

Διαβάστε επίσης

Την ίδια στιγμή με βάση μαρτυρίες οι αστυνομικοί αναζητούν ως οχήματα διαφυγής μια μοτοσικλέτα και ένα αυτοκίνητο. Εκτιμάται πως η ομάδα «κρούσης» αποτελούνταν από τουλάχιστον 4-5 άτομα εκ των οποίων δυο τουλάχιστον οι εκτελεστές και οι υπόλοιποι θα είχαν υποστηρικτικό ρόλο για τη διαφυγή τους. Τα θύματα με βάση τα στοιχεία που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν οι διωκτικές αρχές φαίνεται πως ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με την επωνυμία «Ντάλντον» με «εγκέφαλο» τον τούρκο Μπαρίς Μπογιούν για την τύχη του οποίου υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες καθώς φέρεται να κρύβεται κάπου στην Ιταλία ενώ κάποιες αναφορές κάνουν λόγω ότι έχει συλληφθεί στη γειτονική χώρα.

Τα μέλη της συγκεκριμένης μαφιόζικης οργάνωσης έχουν δράσει σε χώρες των Βαλκανίων και της δυτικής Ευρώπης όπως στη Γαλλία και ασχολούνται κυρίως με εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο όπλων αλλά και εκτέλεση πληρωμένων συμβολαίων θανάτου. Ο Μογιούν καταζητείται ως υπεύθυνος για πολλές δολοφονίες που έχουν διαπραχθεί στην Τουρκία και την Ευρώπη. Επιπλέον εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο οι δράστες της ένοπλης επίθεσης στη Λούτσα να είχαν εσωτερική πληροφόρηση από μέλος της αντίπαλης συμμορίας.

«Ξεσκονίζουν» και τα social media

Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία και με ξένες διωκτικές Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά ακόμα και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μελών αντίπαλων συμμοριών σχετικές με την αιματηρή επίθεση και τα πρόσωπα των θυμάτων. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ερεύνησαν χθες εξονυχιστικά το ενοικιασμένο σπίτι στο οποίο διέμεναν τα θύματα πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης. Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι έξι αλλοδαποί να είχαν πληροφορία ότι τους έχουν εντοπίσει στην Ελλάδα και επιχείρησαν να διαφύγουν με όχημα στο οποίο είχαν τοποθετήσει πλαστές γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Μάλιστα δεν έφεραν όπλα ενώ μέσα στο αυτοκίνητο είχαν μόνο τα ρούχα τους. Ωστόσο οι εκτελεστές γνώριζαν το δρομολόγιο που θα έκαναν και τους είχαν στήσει ενέδρα. Όταν τους είδαν να φεύγουν τους ακινητοποίησαν και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Το σημείο του μακελειού αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Περισσότεροι από 50 κάλυκες των 9 χιλιοστών έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Οι Αρχές εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο όπλα ή οι δράστες άλλαξαν γεμιστήρες. Όπως λένε κάτοικοι ακούστηκαν συνεχείς πυροβολισμοί για περίπου 45 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα θύματα 25 ετών είχε απασχολήσει στο παρελθόν καθώς είχε μπει παράνομα στη χώρα μας ενώ για τα υπόλοιπα άτομα δεν προέκυψε να είχαν απασχολήσει τις ελληνικές Αρχές.

reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis