Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ
21:47 | 13/06/2023

Σοβαρές καταγγελίες στην «Πελοπόννησο», συνδικαλιστών Αστυνομικών στην Αχαΐα, για την κατάσταση των ελαστικών σε υπηρεσιακά οχήματα, αλλά και για αδυναμία κάλυψης καθημερινών αναγκών, όπως η εκτύπωση φωτοτυπιών!

 

Διαβάστε επίσης

Πολλάκις έχει αναδειχθεί, από συνδικαλιστές αλλά και εκπροσώπους θεσμικών φορέων, η κατάσταση και γενικότερα οι ελλείψεις σε υπηρεσιακά οχήματα της τοπικής Αστυνομίας, ταυτόχρονα με τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους ένστολους, εν ώρα υπηρεσίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα φθαρμένα λάστιχα, η σταδιακή αντικατάσταση των οποίων μπορεί να έχει ξεκινήσει -καθώς στην Αχαΐα το προηγούμενο διάστημα έφθασαν από τα κεντρικά προμήθειες- ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν αυτές να μην επαρκούν για να καλύψουν το σύνολο των «προβληματικών», που ανήκουν στον στόλο των Αστυνομικών Υπηρεσιών, ανά τον Νομό.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «Πελοπόννησος», είναι εμφανής η φθορά των ελαστικών. Το πέλμα, που υπό κανονικές συνθήκες συναντά κάποιος σε ένα καινούργιο ή καλοσυντηρημένο λάστιχο αυτοκινήτου -που εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσφυση του οχήματος στο οδόστρωμα- είναι ανύπαρκτο. Πρόκειται για ένα από τα πολλά οχήματα της τοπικής ΕΛΑΣ, όπως καταγγέλλεται από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, το οποίο και ανήκει στη δύναμη περιφερειακού Αστυνομικού Τμήματος, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα.

Αχαΐα: «Λιωμένα» ελαστικά σε οχήματα της ΕΛΑΣ - Ξέμειναν από χαρτί για φωτοτυπίες! ΦΩΤΟ

Αχαΐα: «Λιωμένα» ελαστικά σε οχήματα της ΕΛΑΣ - Ξέμειναν από χαρτί για φωτοτυπίες! ΦΩΤΟ

«Παρά το γεγονός ότι έχουν έρθει ελαστικά και έχει βελτιωθεί η κατάσταση, εντούτοις υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ακόμα, με οχήματα των οποίων τα ελαστικά είναι ακατάλληλα για οδήγηση, ακινητοποιούνται πάρα πολλά, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εκτελέσουμε την υπηρεσία όπως πρέπει», δήλωσε στην «Π» ο πρόεδρος της ΕΑΥΑ, Χάρης Τσίτσικας.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφεραν στην «Π» πηγές από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες αναφορές για μη επάρκεια ελαστικών.Συνολικά στην Αχαΐα υπάρχουν 250 οχήματα, αυτοκίνητα, δίκυκλα, λεωφορεία κλπ.

Αχαΐα: «Λιωμένα» ελαστικά σε οχήματα της ΕΛΑΣ - Ξέμειναν από χαρτί για φωτοτυπίες! ΦΩΤΟ

Ξέμειναν από χαρτί για φωτοτυπίες!

Ενα ακόμα μελανό σημείο για την τοπική ΕΛΑΣ είναι και η αδυναμία κάλυψης καθημερινών υπηρεσιακών αναγκών, όπως για παράδειγμα η εκτύπωση φωτοτυπιών. Οπως πληροφορείται η «Π», οι κόλλες Α4 το τελευταίο διάστημα αποτελούν είδος προς «εξαφάνιση». Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο κ. Τσίτσικας, λέγοντας: «Πράγματι υφίσταται και αυτό ως πραγματικότητα. Δυστυχώς, η Αστυνομία έχει φτάσει να ζητάει χαρτί για να μπορεί να βγάζει φωτοτυπίες» επισημαίνοντας πως η ΕΑΥΑ έχει υποβάλει αίτημα για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, προκειμένου να γίνει εκτενής ενημέρωση για τα ζητήματα που απασχολούν τους υπηρετούντες στην Αχαΐα.

Πηγή:  pelop.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis