Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:59 | 22/05/2023

Μία μερίδα παγωτού «byakuya» («λευκή νύχτα», στα ιαπωνικά) κοστίζει 6.380 δολάρια. Η τιμή καθιστά το παγωτό ως το πιο ακριβό στον κόσμο, σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες.

Το πανάκριβο γλυκό είναι φτιαγμένο από λευκή τρούφα που καλλιεργείται στην Αλμπα της Ιταλίας, μια σπάνια λιχουδιά που κοστίζει περίπου 6.905 δολάρια ανά λίβρα.

Διαβάστε επίσης

Το διακεκριμένο επιδόρπιο περιλαμβάνει επίσης Parmigiano Reggiano και ίζημα σάκε (ή sake kasu), ένα υποπροϊόν της ιαπωνικής παραγωγής σάκε το οποίο αλκοολούχο (8%). Το Cellato ανέπτυξε τη γεύση με τον Τανταγιόσι Γιαμάντι, τον επικεφαλής σεφ του φημισμένου εστιατορίου RiVi της Οσάκα, ο οποίος φέρεται να αναζητούσε να συνδυάσει ευρωπαϊκές και ιαπωνικές γεύσεις για ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

«Μας πήρε πάνω από 1,5 χρόνο για να το φτιάξουμε, με πολλές δοκιμές και λάθη ώστε να πετύχουμε τη σωστή γεύση», δήλωσε νωρίτερα στο Ρεκόρ Γκίνες εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η αποστολή της δεν είναι μόνο να φτιάχνει πανάκριβα γλυκά, αλλά να δημιουργεί μια «γαστρονομική περιπέτεια» που συνδυάζει ευρωπαϊκά συστατικά και παραδοσιακά ιαπωνικά τρόφιμα.

Το γλυκό είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ιαπωνία και αποστέλλεται απευθείας στους καταναλωτές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Cellato. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Cellato σχεδιάζει να κυκλοφορήσει προϊόντα και με άλλους συνδυασμούς πολυτελών συστατικών, όπως σαμπάνια και χαβιάρι.

Πηγή: CNN

kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis