Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:19 | 07/04/2024

Για κοροϊδία σε ότι αφορά τόσο την πορεία των εργασιών στο ΒΟΑΚ, όσο και στη μέριμνα για τις απαλλοτριώσεις των πολιτών, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -  ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης που συνεχίζοντας την επίσκεψη του στην Κρήτη, βρέθηκε νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, στο εργοτάξιο του Βορείου Οδικού 'Αξονα Κρήτης στη Νεάπολη Λασιθίου. Τον κ. Κασσελάκη στο σημείο, περίμεναν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που τον ενημέρωσαν για τις πενιχρές όπως είπαν αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις του ΒΟΑΚ.  
«Κανείς δεν θέλει να είναι απέναντι στην ανάπτυξη του νησιού και της χώρας, ωστόσο είναι άλλο αυτό και άλλο είναι να κοροϊδεύεις οικογένειες που δε φταίνε και να τις ευτελίζεις με ένα νόμο, μέσω του οποίου δεν παρέχεται ούτε καν η πραγματική αξία της περιουσίας τους» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης που πρόσθεσε με επίκεντρο το μεγάλο έργο για την Κρήτη ότι «παρατηρούνται καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή του» και επιπλέον «διπλή κοστολόγηση και διόδια».

Πιο συγκεκριμένα για τα διόδια στο ΒΟΑΚ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ανέφερε: «Όταν έχεις μια πολιτική για νησιωτικότητα πάει να πει ότι δεν βάζεις διόδια» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, προσθέτοντας ότι η Κρήτη ως περιφέρεια, με τη δυναμική της, έχει διαμορφώσει ένα «καλό σημείο εκκίνησης».

Διαβάστε επίσης


«Αντί αυτό να το αξιοποιήσουμε για να αποκεντρώσουμε από την Αθήνα και να μπορέσουμε και εδώ στην Κρήτη να χτίσουμε πανεπιστήμια διεθνούς κύρους και η νεολαία να έρχεται εδώ, να γίνουν υποδομές, να δούμε το αγροτικό προϊόν και όχι μόνο το τουριστικό, να δούμε τις ενεργειακές κοινότητες και να γίνει σωστή βιώσιμη ανάπτυξη, πάμε σε ανεμογεννήτριες για τους λίγους που καταστρέφουν τη φύση τον κρητικών, σε έργα τα οποία δεν γίνονται και των οποίων ο  προϋπολογισμός διαπλασιάζεται, σε διόδια τα οποία δεν έπρεπε να υπάρχουν, σε σιδηρόδρομο που δεν υπάρχει καν περίπτωση να είναι στα σχέδια τους ειδικά επειδή θα μείωνε τα διόδια» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ συμπληρώνοντας ότι «είναι απλά μία κοροϊδία και το μόνο το οποίο σας υπόσχομαι, είναι πως ό,τι συμφέροντα στηρίζονται σε αυτή την κοροϊδία, δεν είναι με το ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να επηρεάσουν την πολιτική μας. Η πολιτική μας είναι δίκαιη για όλους τους Κρητικούς».

Όπως επισήμανε, ο Νομός Λασιθίου έχει «σημαντική γεωπολιτική θέση» και για την άμυνα της χώρας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που του εξέφρασαν κάτοικοι της περιοχής για το ΒΟΑΚ και για το.οτι αυτός σταματάει στον 'Αγιο Νικόλαο.

Σε ότι αφορά την υγεία στο Νομό Λασιθίου και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «είναι απαράδεκτο, αλλά είναι μία στρατηγική της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τη δημόσια υγεία» αναφερόμενος και στα απογευματινά χειρουργεία.

«Αντί να μπορέσουμε να κρατάμε τους γιατρούς μας στην Ελλάδα, τους εκπαιδεύουμε και φεύγουνε» είπε ο κ. Κασσελάκης ενώ μίλησε για την υποστελέχωση και το 40% των δαπανών για την υγεία» που πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τόνισε: Είναι καιρός οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να καταλάβουν ότι υπάρχει εναλλακτική λύση». Ο Στέφανος Κασσελάκης αμέσως μετά μετέβη στην Ιεράπετρα, όπου επισκέφθηκε το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής συγχαίροντας «για την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα» ενώ ευχαρίστησε τους εθελοντές που συμμετείχαν στην προσπάθεια «κάτω από αντίξοες συνθηκες». 

Ο κ. Κασσελακης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιεί αυτοψία σε καμένες εκτάσεις της περιοχής. 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis