Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:14 | 12/07/2022

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σημείωσε μια τεράστια επιτυχία – «ορόσημο» για την τεχνολογική ανάπτυξη των μέσων και των δυνατοτήτων της στο πεδίο επιχειρήσεων, καθώς απέκτησε το οπλικό σύστημα – λέιζερ τύπου «Lance» της Lockheed Martin, το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από τον στόλο μαχητικών αεροσκαφών της USAF.

Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος «το όπλο αυτό είναι το μικρότερο και ελαφρύτερο, υψηλής ενέργειας λέιζερ που έχει κατασκευάσει η Lockheed Martin μέχρι σήμερα». Η λέξη «LANCE» προέρχεται από τα αρχικά του «Laser Advancements for Next-generation Compact Environments». Σημειώνεται πως η Lockheed Martin είχε κερδίσει το Νοέμβριο του 2017 την αρχική σύμβαση για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή του όπλου – λέιζερ στο πλαίσιο του προγράμματος «Self-protect High Energy Laser Demonstrator» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Το «LANCE» αποτελείται από τρία στοιχεία:

  • το σύστημα εκτόξευσης του λέιζερ που κατασκευάζεται από την Lockheed Martin,
  • το σύστημα καθοδήγησης – κατεύθυνσης του λέιζερ προς τον στόχο, που κατασκευάζεται από την  εταιρεία Northrop Grumman και
  • το ατρακτίδιο που θα ενσωματώνει το οπλικό σύστημα, το οποίο κατασκευάζεται από την εταιρεία Boeing και έχει ήδη παραδοθεί στην αμερικανική ΠΑ από τον Φεβρουάριο του 2021.
Διαβάστε επίσης

Τώρα που το «LANCE» παραδόθηκε στην USAF, το στέλεχος της Lockheed Martin είπε ότι το επόμενο βήμα θα είναι η διαδικασία ενσωμάτωσης του όπλου με το σύστημα που διαχειρίζεται τη θέρμανση και την ψύξη του λέιζερ, ενώ όταν ρωτήθηκε αξιωματούχος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας για το πότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη χρήση του πρωτοποριακού αυτού οπλικού συστήματος, αυτός προτίμησε να μην απαντήσει συγκεκριμένα, για ευνόητους λόγους.

Πηγή:  onalert.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis