Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
L52: Επιτυχής δοκιμή του νέου αυτοκινούμενου πυροβόλου 155 mm της Rheinmetall και της Elbit Systems
21:04 | 17/05/2023

Η γερμανική Rheinmetall και η ισραηλινή Elbit Systems πραγματοποίησαν με επιτυχία επίδειξη ζωντανών πυρών του αυτοκινούμενου πυροβόλου τύπου L52 των 155 mm.

Η Rheinmetall και η Elbit Systems υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας πέρυσι για την ανάπτυξη, την κατασκευή και την εμπορία ενός αυτοματοποιημένου ευρωπαϊκού τροχοφόρου αυτοκινούμενου συστήματος οβίδων 155 mm.

Διαβάστε επίσης

Η ισραηλινή εταιρεία παρουσίασε με επιτυχία το νέο τροχοφόρο πυροβόλο όπλο στις αρχές Μαρτίου 2023 στο πεδίο βολής Shivta στο νότιο Ισραήλ.

Η ομάδα «Rheinmetall Elbit» θα διαγωνιστεί για το γερμανικό πρόγραμμα «Future System, Indirect Fire, Medium-Range (ZukSysIndF)», το οποίο θα εκσυγχρονίσει και θα διευρύνει τις δυνατότητες πυροβολικού της Bundeswehr. Το πρόγραμμα «Mobile Fires Platform» του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εταιρείας, ενώ δυνητικός πελάτης είναι και ο στρατός της Ουγγαρίας.

Το σύστημα επιτρέπει την ενσωμάτωση ενός πυροβόλου της Rheinmetall στον μη επανδρωμένο, πλήρως ρομποτικό πυργίσκο πυροβολικού του συστήματος της Elbit.

Επί του παρόντος βρίσκεται σε εξέλιξη εντατική διμερής μεταφορά τεχνολογίας, αυξάνοντας τη διαθεσιμότητα εγχώριας τεχνογνωσίας και εξαρτημάτων. Η Rheinmetall πραγματοποιεί τροποποιήσεις για να προσαρμόσει το σύστημα στις ευρωπαϊκές επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Η Rheinmetall προσφέρει το δοκιμασμένο στη μάχη πυροβόλο L52 και την προηγμένη έκδοση A1, ενώ έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει το όπλο L60 με βεληνεκές έως και 83 χμλ στο μέλλον.

Πηγή:  onalert.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis