Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Φωνές από αστυνομικούς, απλήρωτες οι υπερωρίες τους-«Δεν θα τραβάμε την ευθύνη που ανήκει σε άλλους»
14:59 | 23/07/2023

Άλυτο παραμένει το διαχρονικό πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των υπερωριών των αστυνομικών, κάτι που προκαλεί δυσφορία ανάμεσα στα μέλη, τα οποία ενώ είχαν λάβει διαβεβαιώσεις για εκσυγχρονισμό της διαδικασίας με εγκατάσταση λογισμικού, εντούτοις η διαδικασία παραμένει κολλημένη στην... παλιά εποχή.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Συντεχνίας Ισότητα, Νίκο Λοϊζίδης, αναφέρει πως «ενώ είχαμε διαβεβαιώσεις εδώ και ενάμιση χρόνο ότι θα λειτουργούσε το Λογισμικό για τις πλερωμές των αστυνομικών, εντούτοις ακόμα σπαταλάμε ένα τόνο κόλλες μηνιαίως, κάθε τρίμηνο ένα με δύο τμήματα μένουν απλήρωτα. Εδώ και 6 μήνες δεν ξέρουμε πόσα και ποια υπερωριακά πληρώθηκαν. Κανένας δεν ξέρει πόσα εκκρεμούν για κάθε επαρχία. Δεν μπορούμε πλέον να παλεύουμε κάθε μήνα για τις πληρωμές, που ναι μεν κατέβηκαν σε κάποια τμήματα από 8 σε 3 μήνες, εντούτοις όμως δεν είναι ικανοποιητικά για συνθήκες εργασίας το 2023. Εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο είμαστε υποβοηθητικοί στο Λογιστήριο Αρχηγείου, σε όλα τα πιο πάνω, να επιλύονται σιγά σιγά. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή, θα παρακαλέσουμε για έμπρακτες 2 με 3 άμεσες ενέργειες για να μπορέσουμε να στηρίζουμε τις μηνιαίες σκέψεις και εισηγήσεις».

Διαβάστε επίσης

Ο κ. Λοϊζίδης προειδοποιεί πως «δεν θα συνεχίσουμε να τραβάμε το βάρος μιας ευθύνης που ανήκει σε άλλους», υποδεικνύοντας πως ο αστυνομικός δεν θα έπρεπε να ασχολείται ούτε με λογισμικά, ούτε με λύσεις.

«Στους σύγχρονους οργανισμούς πλερώνεις κάθε μήνα τους υπαλλήλους σου και είναι δική σου ευθύνη οι λύσεις και οι διαχειρίσεις των ταμειακών. Να στείλω το μήνυμα στους συναδέλφους ότι η Ισότητα δεν θα παραμένει σιωπηλή όπως άλλοι εδώ και πολλά χρόνια. Ο καλύτερος πελάτης του κράτους είναι ο αστυνομικός με τις αποκοπές φόρων, μειώσεις απολαβών από το 2013 αλλά και το έργο που επιτελεί. Δεν θα εισέλθω τώρα σε λεπτομέρειες για την αγορά λογισμικών και για ερμηνείες σε νόμους μισθολογικών κλιμάκων. Διαμηνύω και στην Ηγεσία που συνεχώς σε συσκέψεις αλλά και δημόσια, καταγράφεται η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση τους για τα ποσά των υπερωριακών των Αστυνομικών ότι:

1. Αν δεν δούλευαν υπερωριακά οι αστυνομικοί δεν θα λειτουργούσε η Κυπριακή Δημοκρατία

2. Όλοι όσοι ανελίχθηκαν στην ηγετική πυραμίδα και λαμβάνουν μισθούς από Α12 και πάνω, είναι εξαιτίας των απλών αστυνομικών που δούλευαν υπερωρίες για να τους εξυψώσουν. Φυσικά το 80% των συγκεκριμένων προαγωγών έπεσαν από τα δικαστήρια και τελικά" νόμιμες" απολαβές είναι αυτές των χαμηλόμισθων και μόνον.

3. Ο αστυνομικός είναι εργαζόμενος της Δημοκρατίας, για να εκτελούνται οι νόμοι και δεν είναι "εργάτες" σε κανενός το φέουδο».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ισότητας, αναφέρει, «εις νέας εβδομάδας τα νεώτερα. Εν αναμονή. Είμαστε έτοιμοι για το όποιονδήποτε σχόλιο από πλευράς εργοδότη. Αλλά και για διακοπή της γέφυρας επικοινωνίας αν χρειαστεί με τις ανάλογες συνέπειες και για τους αστυνομικούς. Να υπενθυμίσουμε ότι η μισθοδοσία είναι συνδικαλιστικό θέμα. Το δίκαιο κανένα ψέμα δεν το νίκησε».

reporter.com.cy

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis