Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:19 | 13/12/2022

Μόλις κυκλοφόρησαν «Οι μαγικές καστανιές» το όγδοο βιβλίο του Ανθυπολοχαγού (ΤΧ) Αλέξανδρου Ακριτίδη. Ένα παιδικό βιβλίο με ξεχωριστή σημασία για τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς όλοι οι συντελεστές του εργάζονται στο 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (308 ΠΕΒ), το οποίο εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Και συγκεκριμένα, εκτός από τον συγγραφέα, τη μουσική έγραψε αλλά και τραγουδάει, ο Επχίας (ΤΧ) Κώστας Σαμαρτζίδης, ενώ την εικονογράφηση έκανε ο Μόνιμος Υπάλληλος ΥΠ.Ε.ΘΑ Θανάσης Ρηγόπουλος. Το βιβλίο είναι δίγλωσσο (Ελληνικά – Αγγλικά) και διαδραστικό, καθώς με κώδικα QR τα παιδιά μπορούν να ακούσουν τα τραγούδια σε άμεσο χρόνο. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο και μπορείτε να το ζητήσετε σε κάθε βιβλιοπωλείο.

Από το οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Διαβάστε επίσης

Μπορούν τα δέντρα να έχουν ψυχή και να μιλάνε; Μπορούν να κάνουν θαύματα, όταν η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κίνδυνο; Ο μπαρμπα-Φωτάκος πάντως λέει πως κάτι “απίστευτο” έχει συμβεί κι ας γελάνε κάποιοι μαζί του. Εκείνος είναι σίγουρος πως οι καστανιές του είναι μαγικές και πως κάποια μέρα θα το αποδείξει σε όλους! Εσείς τι λέτε; Θέλετε να ανεβούμε ως το ορεινό Καστανοχώρι για να μάθουμε την αλήθεια; Ακολουθήστε μας λοιπόν και μη χάνετε χρόνο!

Αυτό το βιβλίο επιδιώκει να θίξει πολλά και σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και την οικολογία. Μέσα από τις σελίδες του τονίζεται η φροντίδα που οφείλουμε να παρέχουμε προς τους μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους, ιδιαίτερα όταν αυτοί ζούνε μόνοι τους, αλλά και η αλληλεγγύη που πρέπει να μας χαρακτηρίζει σε δύσκολες στιγμές, όπως ένας πόλεμος. Επισημαίνεται το πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε τη “μητέρα” φύση αλλά και η σημασία της προστασίας της. Γιατί πράγματι, από τη φύση και τα μοναδικά της χαρίσματα εξαρτάται η ανθρώπινη επιβίωση!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης κατάγεται από τη Μελίκη Ημαθίας, είναι στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει με τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, ενώ έχει αποκτήσει κατάρτιση στις Γραφικές Τέχνες σε ιδιωτική σχολή της Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων (2012-2014) και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης Ημαθίας (2014 -2019). Το βιβλίο του «Της ζήσης χαρμολύπες» απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Συλλογής Διηγημάτων από το Πετρίδειο Ίδρυμα της Κύπρου το 2016, ενώ διηγήματά του έχουν ανεβεί ως θεατρικά έργα συμμετέχοντας σε Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες. Έγραψε κείμενα για πολλές εκδηλώσεις μνήμης για το 1922, μεταξύ των οποίων της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το 2014, το διήγημά του «Η επιστροφή» βραβεύτηκε στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό «Λόγω Τέχνης», με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον αείμνηστο Μάνο Ελευθερίου. Εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Έχει αποσπάσει πολλά Πανελλήνια και Διεθνή λογοτεχνικά βραβεία και έχει τιμηθεί για το έργο του από φορείς και συλλόγους.

Σελίδα του βιβλίου:
https://www.apostaktirio-books.gr/product/οι-μαγικές-καστανιές/

1ο τραγούδι: https://www.youtube.com/watch?v=bu8b-DDC-DI

Εικόνα
α
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis