Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
κουγιας_intime
12:45 | 13/11/2023

Την υπεράσπιση του αστυνομικού που συμμετείχε στην καταδίωξη του 18χρονου Ρομά στη Βοιωτία που έπεσε νεκρός από σφαίρα ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας. 

Μιλώντας για την υπόθεση του αστυνομικού από τη Βοιωτία ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε: «Θα υπερασπιστώ έναν αστυνομικό 40 ετών με τρία παιδιά και σύζυγο εκπαιδευτικό με μια οικογένεια εξαιρετική αφού οι υπόλοιποι συγγενείς είναι δάσκαλοι, καθηγητές και αστυνομικοί. Απ’ ότι έχει προκύψει μέχρι τώρα, καθώς η προανάκριση μόλις ολοκληρώθηκε ό,τι έγινε, έγινε εξ’ επαφής. Δεν έχουμε μια πράξη που κάποιος να πυροβόλησε έναν και να έχουμε τους ισχυρισμούς ότι κινδύνευε η ζωή μου ή με πυροβόλησε εν ψυχρώ με ευθεία βολή. Περιμένω με αγωνία τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης και της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης».

Διαβάστε επίσης

Στην συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας πρόσθεσε. «Απ’ ότι μου είπαν όμως ο συνάδελφός μου που χειριζόμαστε μαζί την υπόθεση από τη Βοιωτία, όλα τα στοιχεία είναι υπέρ του κατηγορουμένου και όλοι επιβεβαιώνουν ότι πιθανότατα το θύμα πήγε να τον αφοπλίσει».

Ρωτήθηκε και για όσα υποστηρίζει η οικογένεια του θύματος. «Εγώ δικαιολογώ την κάθε αντίδραση. Οταν χάνεις το παιδί σου ό,τι και να έχει κάνει… Θέλω να εκφράσω τα συλληπητήριά μου και δεν θέλω να σχολιάσω τις δηλώσεις των συγγενών του θύματος».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σήμερα θα καταβληθεί το εκλογικό επίδομα των Αστυνομικών

Το χρονικό

Ενα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 3 με 4 Ρομά κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην Αλίαρτο θέλοντας να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών που του είχαν κάνει σχετικό σήμα.

Ακολούθησε άγρια καταδίωξη, καθώς το όχημα κινούνταν επικίνδυνα σε κατοικημένες και μη περιοχές, στην οποία ενεπλάκησαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Το ύποπτο όχημα τελικά εγκλωβίστηκε σε αδιέξοδο στο Λεοντάρι, από πλήρωμα της ΟΠΚΕ.

Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τους επιβάτες, φέρεται να δέχτηκαν επίθεση από τους επιβαίνοντες. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ένας εξ αυτών να προσπαθεί να αποσπάσει όπλο από τους αστυνομικούς το οποίο και εκπυρσοκρότησε. Ωστόσο ακόμα τίποτα δε γίνεται να ειπωθεί με βεβαιότητα.

Η σφαίρα βρήκε τον νεαρό Ρομά που δυστυχώς έπεσε νεκρός. Στο σημείο έφτασαν γρήγορα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά για τον νεαρό άνδρα.

Πηγή:   newsit.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis