Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικος
17:19 | 30/03/2024

Κώστας Μπάρκας, Βουλευτής Πρέβεζας και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ανησυχία για την αύξηση των αυτοκτονιών στους κύκλους της Αστυνομίας»

Με ανησυχία παρακολουθούμε να πληθαίνουν τα περιστατικά αυτοκτονιών στους κύκλους της Αστυνομίας. Μέσα σε ενάμιση μήνα η ελληνική αστυνομία έχει θρηνήσει δυο νέα παιδιά. Με αφορμή αυτά τα δύο τραγικά περιστατικά πιστεύουμε ότι θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την λειτουργία των ψυχολόγων της Αστυνομίας και κυρίως πώς θα μπορούν να παρεμβαίνουν προληπτικά.

Διαβάστε επίσης

Η απαιτητική καθημερινότητα, η επαφή με βία, αγριότητα, τρομοκρατία, η αύξηση των ωραρίων και άλλες παράμετροι καθιστούν το επάγγελμα του αστυνομικού πιεστικό. Σε συνδυασμό με προσωπικές δυσκολίες μπορεί να αποβεί όπως δείχνει η κατάσταση σε μοιραίο.

Ζητήσαμε και ενημερωθήκαμε ότι οι ψυχολόγοι που διαθέτει η υπηρεσία δεν μπορούν να παρέμβουν εάν δεν τους ζητηθεί από τον ενδιαφερόμενο. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η κοινωνία αλλάζει και οι άνθρωποι έχουν όλο και περισσότερο ανάγκη από αποσυμπίεση, πόσο μάλλον οι αστυνομικοί.

Θα πρέπει να σκύψουμε με προσοχή πάνω από το ζήτημα και να βρούμε εναλλακτικές λύσεις, όπως προληπτικές μηνιαίες συνεδρίες ώστε οι ψυχολόγοι να έχουν επαφή και να μπορούν να αναγνωρίσουν μία επείγουσα κατάσταση. 

Εκφράζουμε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των δύο αστυνομικών που έφυγαν πρόωρα και στους συναδέλφους τους.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis