Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
19:19 | 14/07/2023

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Κώστας Γρηγορόπουλος, για το συνεχιζόμενο πρόβλημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

«Έχουμε καταλήξει γραφικοί να λέμε κάθε χρόνο τα ίδια. Από πλευράς δύναμης και προσωπικού, είμαστε κάθε χρόνο χειρότερα και τα τελευταία χρόνια, η πορεία είναι φθίνουσα. Φεύγουν αστυνομικοί και δεν αντικαθίστανται και δεν τολμά κανείς να βγάλει έναν ικανοποιητικό αριθμό αστυνομικών στις δύο φορές τον χρόνο που έχουμε μεταθέσεις για να στελεχωθούν επιτέλους οι υπηρεσίες. Την καλοκαιρινή σεζόν πάντα η Κεφαλονιά είναι ο τελευταίος συγγενής και από το Ιόνιο και από το Αιγαίο και οι δυνάμεις που στέλλουν δεν φτάνουν για τίποτα. Θα πρέπει η κεντρική ηγεσία, γιατί η τοπική προσπαθεί να εξυπηρετήσει όσο καλύτερα μπορεί, να μας πει επιτέλους τι θέλει. Θέλουν να υπάρχει μια οργανωμένη αστυνόμευση, η να είναι όλα στον αυτόματο. Η δική μας δουλειά ως Σωματείο, δεν είναι να εξασφαλίσουμε τον αριθμό των αστυνομικών, αυτό είναι δουλειά της κεντρικής ηγεσίας. Αυτή τη στιγμή έχουμε 60-70 κενά και μιλάμε για όλη την Κεφαλονιά και την Ιθάκη» τονίζει ο κ. Γρηγορόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Για την σκοπιμότητα της κοινοποίησης του προβλήματος της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς:« Δεν μπορούμε να βγαίνουμε και να λέμε κάποια πράγματα για λόγους ασφαλείας, αλλά φτάνει ο κόμπος στο χτένι κάποια στιγμή και θα πρέπει να σταματήσουν τα ευχολόγια και οι διπλωματικές κουβέντες. Αυτοί που είναι αρμόδιοι ας φροντίσουν να μην φτάσουμε κάποια στιγμή να βιώνουμε φαινόμενα παραβατικότητας όπως αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας. Καλό θα είναι οι φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό και με διάφορα κοινωνικά θέματα να ασχοληθούν με το θέμα αυτό η να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Πέρσι πάρθηκε μία ομόφωνη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου και πήγε στο αρχείο του Υπουργείου. Λέμε ,λέμε και το αποτέλεσμα από μηδέν, μηδέν».

Για την παραβατικότητα στην Κεφαλονιά ο κ Γρηγορόπουλος ανέφερε: «Λειτουργούμε σε οριακά σημεία, παραβατικότητα υπάρχει και είναι αυτή που φαίνεται και αυτή που δεν φαίνεται. Η εναπομείνασα δύναμη της τοπικής Αστυνομίας και μπράβο στους συναδέλφους, καταφέρνει να κρατά μια οριακή ισορροπία. Κατά την άποψη μου αυτό δεν θα κρατήσει πολύ και μετά θα έχουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, γι αυτό χτυπάμε το καμπανάκι από τώρα».

Για το τι μέλει γενέσθαι: «Προγραμματίζουμε αρχές Σεπτέμβρη να πάμε και στον Αρχηγό και στον Υπουργό για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, γιατί πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει το όλα καλά. Όπως γίνεται σε όλους τους τομείς στην Ελλάδα, αν δεν κλάψει το μωρό δεν θα φάει και θα μείνει νηστικό. Όποιος φωνάξει ποιο πολύ, όποιος έχει προσβάσεις και ισχύ περισσότερη, θα έχει και αποτέλεσμα και εμείς ως τόπος δεν έχουμε την φωνή και την ισχύ για να απαιτήσουμε. Οπότε πρέπει να ανεβάσουμε την ισχύ μας άπαντες. Εμείς δίνουμε το ερέθισμα , αναδεικνύουμε το θέμα και αυτοί που πρέπει να το πάρουν, ας το πάρουν και ας το σηκώσουν. Όλες οι υπηρεσίες είναι αποδεκατισμένες και πολλές φορές επιφορτίζονται όλοι με όλα, είμαστε σαν την ομάδα που όπου πάει η μπάλα πάει όλη η ομάδα».

Στους εντατικούς ελέγχους παραβατικότητας που διενεργούνται: « Υπάρχουν έλεγχοι και παραβάσεις ποσότητας και έλεγχοι και παραβάσεις ποιότητας (σοβαρότητας). Δεν θα πρέπει να ικανοποιούμαστε μόνο με τα νούμερα , αλλά με το αντικείμενο της παράβασης. Όσοι συλλαμβάνονται ακολουθούν την νομική οδό. Η κάθε υπηρεσία είτε λέγεται Αστυνομία, είτε Δικαιοσύνη είτε οποιοσδήποτε φορέας, ακολουθεί το νομικό πλαίσιο που ισχύει και κάποια πράγματα είναι αναχρονιστικά και δεν θωρακίζεται νομικά όσο θα έπρεπε. Θα έπρεπε σε όλους τους τομείς να υπάρχει κάποια πράξη επικαιροποίσησης και να κινούμαστε ανάλογα με τις εποχές. Η εγκληματικότητα έχει φτάσει στην ''Σελήνη'' και εμείς είμαστε στην ''εποχή του χαλκού''».

Για την αποδέσμευση των Αστυνομικών από υποχρεώσεις ρουτίνας κλπ, ο κ Γρηγορόπουλος σημείωσε ότι θα περιμένουν να τα δούν στην πράξη και όσον αφορά τα τροχαία της φετινής περιόδου ανέφερε: « Γίνονται πολλά ατυχήματα, υπάρχει αρκετή κίνηση στους δρόμους και διακρίνεται φέτος ένας ανεξήγητος εκνευρισμός στους οδηγούς. Πολλά τροχαία γίνονται χωρίς κάποια προφανή αιτία και πρέπει να προσέχουμε εμείς και να προσέχουμε και τους υπόλοιπους. Να φορέσουμε το κράνος και την ζώνη μας και να κάνουμε τις επιλογές μας επειδή το θέλουμε εμείς και όχι γιατί φοβόμαστε κάτι. Για τα πατίνια υπάρχουν κάποιες ειδικές διατάξεις που ισχύουν , για το που πρέπει να κυκλοφορούν- μόνο εντός πόλης και με μικρές ταχύτητες-, για το πόσοι πρέπει να επιβαίνουν σ αυτά κλπ».

Κλείνοντας ο κ Γρηγορόπουλος επισήμανε ότι πρέπει να προετοιμαστούν για το ερχόμενο Σεπτέμβρη και πρίν βγούν οι έκτακτες μεταθέσεις να γίνει κάτι και στην Κεφαλονιά με την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης και για να γίνει αυτό θα πρέπει να ανέβει η ισχύς του τόπου για το καλό όλων.

Τέλος σημείωσε ότι μπορεί για την οδηγική μας παιδεία ως λαός να έχουμε βγάλει κακό όνομα, όμως και οι επισκέπτες μας λησμονούν τα αυστηρά πλαίσια των χωρών τους και ερχόμενοι εδώ, γίνονται χειρότεροι από εμάς.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

 

inkefalonia.gr


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis