Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Το κόλπο για να βρεις την ηλικία ενός αυτοκινήτου μέσα σε δευτερόλεπτα
13:59 | 05/09/2023

Ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση στα έγγραφα ενός αυτοκινήτου υπάρχει ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος ώστε να μάθεις την ημερομηνία παραγωγής του.

Ως γνωστόν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι πολύ πιθανόν να κρύβει παγίδες, τις οποίες ωστόσο μπορεί κανείς να αποφύγει αν γνωρίζει πώς να αποκωδικοποιήσει αριθμούς, σύμβολα και… σημάδια τα οποία συνήθως βρίσκονται σε κοινή θέα.

Διαβάστε επίσης

Στην περίπτωση, λοιπόν, που έχετε αμφιβολίες για την κατασκευαστική ηλικία ενός αυτοκινήτου, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος ώστε να την επιβεβαιώσετε, ακόμα κι αν δεν αποκτήσετε πρόσβαση στα επίσημα έγγραφα που το συνοδεύουν.

Παρμπρίζ

Ανατρέχοντας στα όσα αναγράφονται στα… ψιλά γράμματα ενός παρμπρίζ ή ενδεχομένως στα πλευρικά παράθυρα τότε μεταξύ άλλων μπορούμε να εντοπίσουμε και την ημερομηνία κατασκευής του υαλοπίνακα και κατά επέκταση του οχήματος.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση η ημερομηνία κατασκευής να αναγράφεται με κωδικοποιημένη μορφή, όπως με μικρές τελίτσες οι οποίες μαρτυρούν τον μήνα παραγωγής (π.χ. τρεις τελείες για τον Μάρτιο μήνα) και έναν αριθμό, ο οποίος αντιστοιχεί στο έτος (π.χ. 2 για το 2002).

Υπό κανονικές συνθήκες, η ημερομηνία κατασκευής του υαλοπίνακα θα είναι παραπλήσια εκείνης του αυτοκινήτου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το πιο πιθανόν είναι να έχει υπάρξει θραύση και αντικατάσταση.

Παρμπρίζ

Μολονότι η θραύση ενός παρμπρίζ και συνεπώς η αντικατάστασή του δεν αποτελεί ένα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο είναι πιθανόν να μαρτυρά και την εμπλοκή του αυτοκινήτου σε ένα σοβαρό ατύχημα.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που εντοπίσουμε κάποια αναντιστοιχία θα πρέπει να ελέγξουμε σχολαστικά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του οχήματος ώστε να αποκλείσουμε ή όχι το ενδεχόμενο εμπλοκής του σε ατύχημα.

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis