Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:59 | 07/02/2024

Κοινή ανακοίνωση έξι Συνδικαλιστικών Αστυνομικών Ενώσεων :

Εκεί που είχαμε συνηθίσει να ακούμε το αυθαίρετο ευφυολόγημα, ότι δηλαδή στην Αττική Υπηρετεί το 35% των Αστυνομικών και έχει το 65% της εγκληματικότητας, ήρθε για άλλη μία φορά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να μας αποσβολώσει με τον ισχυρισμό του (σε τηλεοπτική εκπομπή πανελλαδικής εμβέλειας) ότι σε όλη την επαρχία και ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου οι Αστυνομικοί που Υπηρετούν είναι παραπάνω από αυτούς που χρειάζονται, συνυπολογίζοντας τους  Συνοριακούς Φύλακες Ορισμένου Χρόνου.

 

Ανατρέχοντάς λοιπόν στην προκήρυξη πρόσληψης των Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου την οποία ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ με προσοχή, θα θέλαμε να θυμίσουμε-ενημερώσουμε τον κύριο Υπουργό ότι η πρόσληψη τους αφορά αποκλειστικά και μόνο την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και των δομών που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή μας. Με δεδομένο, ότι σε πολλές περιπτώσεις ο αριθμός των φιλοξενούμενων Αλλοδαπών  στα Ακριτικά νησιά μας  είναι μεγαλύτερος από τον μόνιμο πληθυσμό, αυτονόητο είναι ότι δεν ασκούν αμιγώς Αστυνομικά καθήκοντα (Ασφάλειας, Τάξης, Τροχαίας κ.α.)!!

 

Ως εκ τούτου, η τοποθέτηση του Υπουργού μας, έχει εξοργίσει το σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί στο Αιγαίο  δημιουργώντας  ανησυχία και ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της,  όταν στοχοποιεί ευαίσθητες περιοχές όπως είναι τα νησιά.

 

Από την πλευρά μας, επειδή θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι, επιβεβαιώνουμε ότι στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής υπάρχουν μάχιμες  Υπηρεσίες όπως Άμεση Δράση, ΔΙ.ΑΣ., Τμήματα Ασφαλείας, Αστυνομικά Τμήματα, κ.α. οι οποίες υποφέρουν. Αυτό όμως δεν αντιμετωπίζεται με αποπροσανατολιστικές δηλώσεις όπως αυτή του Υπουργού μας,  ιδιαίτερα όταν αναφέρεται σε νησιά που σπανίως υφίσταται δεύτερο άτομο στο περιπολικό, που οι Αστυνομικές Υπηρεσίες είναι αφύλακτες και η Aστυνομική παρουσία σχεδόν ανύπαρκτη.

 

Επίσης, θα θέλουμε να πούμε για άλλη μία φορά την αλήθεια με αριθμούς, οι οποίοι είναι αμείλικτοι. Από τους 58.000 περίπου άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν στην  ΕΛ.ΑΣ.,  στην επαρχία βρίσκεται περίπου το 36%, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής το 27,3%, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης το περίπου  το 10%. Προσθέτοντάς όλα τα παραπάνω φτάνουμε στο 73,3% , επομένως υπολειπόμαστε περίπου 27%  της Αστυνομικής δύναμης,  που δεν ξέρουμε που βρίσκεται.

 

Περιμένουμε λοιπόν από τον κύριο Υπουργό, ο οποίος σημειωτέον έχει μεγαλύτερη θητεία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από πολλούς συναδέλφους μας, να αμφισβητήσει τα παραπάνω στοιχεία ή να μας εξηγήσει που βρίσκεται το 27%  των Αστυνομικών. Γιατί εμείς είμαστε σίγουροι ότι μεγάλος αριθμός από αυτούς, ή βρίσκονται  ξεχασμένοι σε στόχους που δεν θα έπρεπε να φυλάμε, ή είναι κρυμμένοι σε θέσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν , ή γενικότερα όπως λένε και οι συνάδελφοι μας εξαφανισμένοι (κάπου βολεμένοι).

 

Αναμένουμε λοιπόν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,  δείξει το σθένος που απαιτείται και να  θεραπεύει τις παραπάνω παθογένειες χρόνων. Διαβεβαιώνοντας τον ότι θα μας βρει αρωγούς σε μια τέτοια προσπάθεια, η οποία αν ευοδωθεί, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα λυθεί μόνο το πρόβλημα της Αττικής, αλλά και όλης της Ελλάδας.

 

Αλλά δυστυχώς,  δεν είμαστε αισιόδοξοι!!!

 

 

Πρόεδρος

Β. Δωδ/νησου

Πρόεδρος

Ν. Δωδ/νησου

Πρόεδρος

Ν. Λέσβου

Πρόεδρος

Ν. Σάμου

Πρόεδρος

Ν. Χίου

Πρόεδρος

Ν. Κυκλάδων 

 

ΤΟΛΟΖΗΣ Πέτρος 

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος

ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία

ΑΠΕΣΣΟΣ Μιχαήλ 

ΣΥΡΓΙΑΝΝΗΣ Γρηγόριος

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis