Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:00 | 20/05/2023

Η πολιτική και στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου ανακοίνωσε σήμερα πως απώθησε πλήρως μια νέα επίθεση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον της πρωτεύουσας, η οποία έγινε στόχος στη διάρκεια της νύχτας, αν και συντρίμμια έπεσαν στο Κίεβο, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν θύματα.

«Αυτή τη νύχτα, ο επιτιθέμενος διεξήγαγε νέα μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη», έγραψε στην πλατφόρμα Telegram ο επικεφαλής της πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου Σέρχιι Πόπκο.

Διαβάστε επίσης

«Όλοι οι εντοπισθέντες αεροπορικοί στόχοι καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα της πόλης», διαβεβαίωσε διευκρινίζοντας πως, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ.

«Το Κίεβο δεν δέχθηκε πλήγμα!», έγραψε, όμως συντρίμμια έπεσαν στην πρωτεύουσα, προκαλώντας κυρίως μια πυρκαγιά -η οποία έχει πλέον κατασβεσθεί- στη στέγη μιας πολυκατοικίας στην περιφέρεια του Ντνιπρόφσκι. Η πυρκαγιά δεν προκάλεσε θύματα, διευκρίνισε ο Πόπκο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, συντρίμμια έπεσαν και σε άλλες τρεις συνοικίες του Κιέβου, τις Νταρνίτσκι, Πεσέρσκ και Σολομιάνσκι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, πρόσθεσε.

Στις 00:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο ουκρανικός στρατός είχε ανακοινώσει πως μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ κατευθύνονται προς την περιφέρεια του Κιέβου.

Εκρήξεις αναφέρθηκαν εκεί από τις αρχές, καθώς και στις περιφέρειες Τσερνίγκιφ (κεντροβόρεια Ουκρανία) και Μαριούπολης (νοτιοανατολική Ουκρανία).

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας παραμένουν ενεργά στις περιφέρειες του Κιέβου και του Τσερνίγκιφ, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis