Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:55 | 29/11/2022

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», με την οικονομική αστυνομία να διαβιβάζει έναν ογκωδέστατο φάκελο με όλα τα στοιχεία της κατεπείγουσας έρευνας που διεξήγαγε για τα οικονομικά της ΜΚΟ.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τη διεύθυνση οικονομικής αστυνομίας υποβλήθηκε σήμερα προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων.

Διαβάστε επίσης

Πλέον είναι στα χέρια της εισαγγελικής Αρχής να αξιολογήσει τα στοιχεία και αν τα κρίνει επαρκεί, να προχωρήσει ακόμα και σε διώξεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ζητούσε βοήθεια αλλά είχε διαθέσιμα 15 εκατομμύρια ευρώ

Την ίδια στιγμή, τα χρηματικά ποσά που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στους τραπεζικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού» ζαλίζουν, δείχνοντας ότι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση είχε ένα γεμάτο «πορτοφόλι», παρά το γεγονός ότι ζητούσε συνεχώς νέες δωρεές.

Όπως αποκάλυψε το LIVE NEWS, ο πατέρας Αντώνιος την ώρα που ζητούσε από τον κόσμο να βοηθήσει οικονομικά την «Κιβωτό» προκειμένου να φροντίσει τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, είχε διαθέσιμα στις τράπεζες 15.000.000 ευρώ.

Επιπλέον, η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, έσπευσε, λίγες ώρες πριν καρατομηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού» να αδειάσει τη θυρίδα που διατηρούσε σε μια τράπεζα, από τις δύο που διέθετε.

Τρεις ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου κατέθεσε 500.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό της «Κιβωτού του Κόσμου».

Τα ερωτήματα για την κατάθεση αυτή είναι αρκετά, καθώς η κ. Γεωργαντή δεν ήταν πλέον μέλος του ΔΣ της ΜΚΟ, ενώ δε διευκρίνισε που βρίσκονταν κρυμμένα τα χρήματα.

Πλέον η οικονομική αστυνομία θα κληθεί να ελέγξει τη διαδρομή αυτών των χρημάτων, προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι προϊόν κάποιας νόμιμης συναλλαγής ή κάποιας δωρεάς.

Χιλιάδες ευρώ μετρητά στο σπίτι

Τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας που πραγματοποιούν τον έλεγχο της «Κιβωτού του Κόσμου», έκαναν έρευνα στα δύο σπίτια που χρησιμοποιούν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Στο σπίτι στον Κολωνό μάλιστα, έμειναν έκπληκτοι από το θέαμα που αντίκρισαν, καθώς δεν περίμεναν ένας παπάς να έχει χρηματοκιβώτιο στο σπίτι του.

Εκεί, εντόπισαν και μετρητά, τα οποία έφτασαν στις 350.000 ευρώ. Έτσι, τα συνολικά χρήματα που φέρεται να έχουν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα φτάνουν στις 650.000 ευρώ, μαζί δηλαδή με τις 300.000 ευρώ που είχαν στους προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις

Όπως είναι προφανές, η οικονομική εισαγγελία έχει συντάξει το πόρισμά της για τον έλεγχο που έκανε στα δύο αυτά πρόσωπα και το κατέθεσε στις Αρχές.

Πλέον, τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και η Σταματία Γεωργαντή θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για την ύπαρξη αυτών των χρημάτων στον αρμόδιο εισαγγελέα που κάνει την έρευνα για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Χιλιάδες κινήσεις στους λογαριασμούς τους

Επιπλέον, όπως έχει γίνει γνωστό, η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος ξεκινάει εξονυχιστικό έλεγχο του Πόθεν Έσχες της πρεσβυτέρας, η οποία φαίνεται να είναι και η διαχειρίστρια της Οργάνωσης.

Κατ΄επέκταση, ο έλεγχος που θα γίνει στα οικονομικά της πρεσβυτέρας θα οδηγήσει και σε έλεγχο, εξ αντανακλάσεως, στα οικονομικά του πατέρα Αντωνίου, αλλά και των ατόμων της οικογένειας.

Το γεγονός που «χτύπησε» το καμπανάκι στην εν λόγω Αρχή ήταν οι χιλιάδες κινήσεις στους λογαριασμούς του ιερέα και της πρεσβυτέρας. Χαρακτηριστικός είναι ο αριθμός των κινήσεων που έχουν γίνει, που φαίνεται να ανέρχεται σε δύο χιλιάδες.

Οκτώ χρόνια ανέπαφος ο λογαριασμός μισθοδοσίας του πατέρα Αντωνίου

Ουδεμία ανάληψη έκανε από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του ο πατέρας Αντώνιος την τελευταία οκταετία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Όπως προέκυψε από τους ελέγχους, ο λογαριασμός αυτός έμεινε ανέπαφος αφού δεν παρατηρήθηκαν εκροές από αυτόν, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στον συγκεκριμένο λογαριασμό εντοπίστηκαν συνολικά 120.000 ευρώ στο χρονικό αυτό διάστημα.

Πηγή:  megatv.com

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis