Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Kia EV9
16:59 | 13/05/2023

Το Kia EV9 οδηγείται χωρίς να προβληματίζει ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών στο Arjeplog της Σουηδίας, υπό συνθήκες θερμοκρασίας κάτω από το μηδέν, κοντά στον πολικό κύκλο, οι μηχανικοί της Kia δοκίμασαν το όχημα για να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη απόδοση μπαταρίας και φόρτισης, παρά την εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία. Επιπλέον, βελτιστοποίησαν το Traction Control System για την καλύτερη δυνατή απόδοση κατά την οδήγηση σε χιόνι και πάγο.

Κάτω από βέλτιστες συνθήκες, το Kia EV9 έχει μια πλήρως ηλεκτρική αυτονομία άνω των 541 χιλιομέτρων. Με εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 800 volt, μπορεί να ανακτήσει έως και 239 χιλιόμετρα σε αυτονομία μετά από μόλις 15 λεπτά φόρτισης.

Διαβάστε επίσης

Από την άλλη, το χαμηλό κέντρο βάρους και το μακρύ μεταξόνιο, βοηθούν στη σταθεροποίηση του οχήματος κατά την οδήγηση. Για να αντιμετωπίσουν το πρόσθετο βάρος και την αυξημένη επιτάχυνση που σχετίζονται με τα EV, οι μηχανικοί μεγάλωσαν τους μπροστινούς δίσκους φρένων για να μπορέσει να σταματάει το αυτοκίνητο χωρίς πρόβλημα. Το πλαίσιο έχει βελτιστοποιηθεί και η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί, ώστε να διασφαλίζονται εξαιρετικές ικανότητες χειρισμού στο χιόνι και τον πάγο.

Τέλος, το Kia EV9 εξοπλίστηκε με ειδικά χειμερινά ελαστικά για τις δοκιμές του στο Arjeplog της Σουηδίας. Αυτά τα ελαστικά παρέχουν μέγιστη σταθερότητα στις πίστες χιονιού, ενώ ένα άλλο χαρακτηριστικό για τη βελτίωση της οδήγησης στο χιόνι και τον πάγο, είναι η τετρακίνηση, η οποία χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρες τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis