Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:35 | 19/10/2018

Στην αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει την εξαίρεση της διαδικασίας επιστροφής στους δήμους των πρώην δημοτικών αστυνομικών κατά τη δημοτική προεκλογική περίοδο αναφέρεται με δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, αναφέρονται τα εξής: «Όπως επισημαίνει, η πρόσφατη τροπολογία η οποία συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και προβλέπει την επιστροφή των δημοτικών αστυνομικών από τα Κέντρα Κράτησης σε Δήμους, μπορεί να φαίνεται ότι λύνει το πρόβλημα, ωστόσο στην πράξη εμπαίζει τους εργαζόμενους και τους οδηγεί σε ομηρία.

[custom:google-ads]

Αυτό συμβαίνει καθώς το ισχύον θεσμικό πλαίσιο απαγορεύει τις μεταβολές κατά την προεκλογική περίοδο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 2190/1994, δεν επιτρέπονται μεταβολές για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, έως την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών».

Παράλληλα, η ΚΕΔΕ επισημαίνει: «Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση που ψηφίστηκε προβλέπει ότι η διαδικασία της επιστροφής εξετάζεται από τα αρμόδια όργανα των δήμων αμέσως μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, την τοποθέτηση και την ανάληψη υπηρεσίας των επιτυχόντων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για σωφρονιστικούς υπαλλήλους και σε κάθε περίπτωση από τις 29 Μαρτίου.

Με δεδομένο ότι οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν εντός Μαΐου το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της 29ης Μαρτίου και της έναρξης του περιορισμού κατά τη προεκλογική περίοδο είναι ελάχιστο.

Για το λόγο αυτό τα συναρμόδια υπουργεία οφείλουν να καταθέσουν ρητή εξαίρεση  των δημοτικών αστυνόμων προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σχετική διαδικασία για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται μέχρι την ολοκλήρωση της επιστροφής τους στους δήμους».

www.ert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis