Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
100pol
20:38 | 16/01/2023

Δείτε το σχετικό έγγραφο που εστάλη από την Π.Ο.ΑΣ.Υ.:

Προς:  Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

             Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

Θέμα: «Καταστρατήγηση των ισχυουσών διατάξεων για τα εργασιακά δικαιώματα αστυνομικού προσωπικού»

 

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία  της, ως αποδέκτης παραπόνων μελών της για ζητήματα που αφορούν την καταπάτηση των ισχυουσών διατάξεων  περί των εργασιακών δικαιωμάτων του αστυνομικού προσωπικού και ειδικότερα όσων υπηρετούν στα Τμήματα Ασφάλειας και την Υποδ/νση Ασφαλείας Πειραιά.

Όπως προκύπτει από την ανάγνωση και μόνο των καταγγελιών,  τίθενται πολλά εύλογα ερωτήματα τόσο για την αξιοπιστία της διοίκησης όσο και για την αποτελεσματικότητά της. Δυστυχώς, η κατάσταση που περιγράφεται με συγκεκριμένα επιχειρήματα παραπέμπει σε μια χαοτική και επικίνδυνη έκδοση διαταγών και προσταγών. Ειδικότερα, η διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών με διαταγές της τελευταίας στιγμής για μεταγωγή κρατουμένων, η αλλαγή ανακοινωμένων υπηρεσιών και η ανάκληση Ημερήσιων Αναπαύσεων, η μη τήρηση του Π.Δ. 173/2013 για έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας, οι ενισχύσεις άλλων Υπηρεσιών της Ασφάλειας και Διευθύνσεων της ΓΑΔΑ και πολλά άλλα αρνητικά συμπτώματα, προφανώς σας βρίσκουν αντίθετο, αφού έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις κεντρικές κατευθύνσεις σας.

Κύριε Αρχηγέ,

Επειδή όλα όσα αναφέρονται στο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά είναι απολύτως τεκμηριωμένα,  αποκαλύπτουν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος και γεννούν τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της διοίκησης, σας καλούμε να ενεργήσετε ως θεσμικός εγγυητής της επαγγελματικής λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας και με σεβασμό στα δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα πιστό στο θεσμικό του ρόλο, απαιτεί ουσιαστικές λύσεις και όχι αποσπασματικά μέτρα, πολλώ δε μάλλον επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, τα οποία δεν αντέχουν ούτε στη βάσανο της κριτικής αποτίμησης των πεπραγμένων ορισμένων υφισταμένων σας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Συνημμένα αρχεία:

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis