Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικο τμημα
16:39 | 20/07/2023

Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε για το περιστατικό που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 18-07-2023 στο Α.Τ. Αστερουσίων και είχε ως αποτέλεσμα την καταγγελία σε βάρος συναδέλφου - μέλους της Ένωσης μας από δικηγόρο του Ηρακλείου και μέλους του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου.

        Προς αποκατάσταση της πάσας αλήθειας έχουμε υποχρέωση να αναφέρουμε τα εξής:

Μετά τη σύλληψη και το σχηματισμό δικογραφίας για παραβάσεις του Νόμου περί Γ.Ο.Κ. (Αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες) σε βάρος του πατέρα της καταγγέλλουσας και αφού η Εισαγγελέας Υπηρεσίας διέταξε να αφεθεί ελεύθερος, κατά τη διάρκεια νόμιμης υπηρεσιακής ενέργειας (λήψη αποτυπωμάτων από τον κατηγορούμενο, όπως είθισται σε κάθε σύλληψη δράστη) από τους Αστυνομικούς του Α.Τ. Αστερουσίων, εμφανίστηκε ως ΄΄ταύρος εν υαλοπωλείο΄΄ η καταγγέλλουσα όπου με ύβρεις και απειλές και διαταράσσοντας τη λειτουργία της Υπηρεσίας, προέτρεπε τον πατέρα της - δράστη να αποχωρήσει από το Α.Τ. και να αρνηθεί την ενέργεια την οποία υποχρεούνταν να κάνει. Αξίζει να τονισθεί ότι πριν την εμφάνιση της στο Α.Τ. δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα από τον ίδιο τον εμπλεκόμενο συλληφθέντα κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου και την παραμονή του στο αρμόδιο Α.Τ., ενώ και ο ίδιος στη συνέχεια προσπαθούσε να τη νουθετήσει ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αποχωρήσουν ομαλά. Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στο Α.Τ. Αστερουσίων άπαντες οι συνάδελφοι μας της εξηγούσαν ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και ότι μετά τη λήψη των αποτυπωμάτων θα αποχωρήσουν από το Αστυνομικό Τμήμα., όπως και έγινε λίγα λεπτά αργότερα. Για όλα τα παραπάνω υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας το οποίο είναι διαθέσιμο προς τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και αποδεικνύει ξεκάθαρα τη νομιμότητα των ενεργειών των συναδέλφων μας και τις συμπεριφορές εκατέρωθεν, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε άμεσα από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου για την ανωτέρω συμπεριφορά της δικηγόρου - μέλους τους.

        Όπως ενημερωθήκαμε την επόμενη ημέρα (;;;;) Τετάρτη 19-07-2023, η καταγγέλλουσα μετέβη στην Εισαγγελία Ηρακλείου και υπέβαλλε καταγγελία σε βάρος του Αξιωματικού Υπηρεσίας του Α.Τ. Αστερουσίων και η Εισαγγελέας Υπηρεσίας διέταξε παράλληλα το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος της για διατάραξη λειτουργίας της Υπηρεσίας, κατ’ Άρθρο 168 Π.Κ.

        Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου και γνωρίζοντας το ήθος, το χαρακτήρα και την εν γένει συμπεριφορά και πορεία επί τριάντα πέντε (35) και πλέον χρόνια στο Σώμα του συγκεκριμένου συναδέλφου μας, ο οποίος τυγχάνει άριστος οικογενειάρχης, πατέρας πέντε (5) τέκνων, αδυνατούμε να πιστέψουμε τα εις βάρος του καταγγελλόμενα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Αλήθεια θα λάμψει μέσω της Δικαιοσύνης και θα σταθούμε στο πλευρό του σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας με τη νόμιμη εκπροσώπηση του δια της συνηγόρου του σωματείου μας και όποια άλλη υποστήριξη χρειαστεί.

        Οφείλουμε δε να τονίσουμε την άριστη δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο Α.Τ. Αστερουσίων για την πάταξη της εγκληματικότητας, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και τάξης προς του πολίτες της περιοχής αρμοδιότητας του, γεγονότα που ευτυχώς λαμβάνουν της εκτίμησης και του σεβασμού της τοπικής κοινωνίας.

        Τονίζουμε τέλος προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιες ενέργειες και αβάσιμες καταγγελίες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Αστυνομικών του Νομού Ηρακλείου και καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να πράττουν βάσει των καθηκόντων τους και του όρκου τον οποίο έχουν δώσει.  Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστούν.

 

 

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε. Α. Υ. Ν. Η.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis