Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 03/04/2024

Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης

Σε σοβαρές καταγγελίες σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στις αστυνομικές υπηρεσίες των «κόκκινων» περιοχών της Αττικής προχωρά με δηλώσεις στο iΕidiseis ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης.

Διαβάστε επίσης

Ενδεικτικό είναι ότι ζητά από την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να κλείσει τα Αστυνομικά Τμήματα εάν δεν είναι σε θέση να τα επανδρώσει επαρκώς: «Τα τμήματα της δυτικής Αττικής είναι για κλείσιμο. Υπολειτουργούν. Θα πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν. Ή να τα επανδρώσουν ή να τα κλείσουν. Γιατί έτσι όπως λειτουργούν σήμερα είναι χειρότερα. Δεν μπορούμε να παρέχουμε υπηρεσίες στον πολίτη και να αντιμετωπίζουμε ευαίσθητα περιστατικά με τον τρόπο που τους αρμόζει γιατί δεν υπάρχει το έμψυχο δυναμικό».

Συνολικά 13 από τα 15 Τμήματα Ασφαλείας της δυτικής Αττικής κλείνουν κατά τις βραδινές ώρες (μετά τις 22.00). Αυτά που λειτουργούν και το βράδυ είναι τα Αστυνομικά Τμήματα, τα οποία όμως επανδρώνονται συνήθως από δύο αστυνομικούς μετά τις 22.00. Δηλαδή έχουν έναν αξιωματικό υπηρεσίας και έναν σκοπό.

Ο κ. Σταματάκης σημειώνει ωστόσο ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν υπάρχει ούτε σκοπός το βράδυ. Όσον αφορά στα τμήματα ενδοοικογενειακής βίας, ο πρόεδρος των αστυνομικών προσθέτει ότι «στη δυτική Αττική υπάρχουν δύο τέτοια τμήματα, στο Περιστέρι και στο Μενίδι. Δεν επαρκούν. Διότι εάν αυτά έχουν δουλειά τότε θα πρέπει τα περιστατικά να διαβιβαστούν στα κατά τόπους τμήματα. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι στη δυτική Αττική όχι απλά δεν έχουμε αστυνομικούς αλλά σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουμε ούτε διοικητές».

stamatakis georgios 1 77f7e

Για το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων όπου έγινε το συμβάν με τη γυναικοκτονία, ο κ. Σταματάκης υπενθυμίζει ότι «τα τμήματα Αγίων Αναργύρων και Καματερού είχαν συγχωνευτεί πριν από μερικά χρόνια. Είχε μείνει το Τμήμα Αγίων Αναργύρων και είχε κλείσει του Καματερού. Ωστόσο για λόγους που δεν άπτονται των υπηρεσιακών αναγκών το Τμήμα του Καματερού άνοιξε ξανά, με αποτέλεσμα τη διάσπαση του προσωπικού».

Την ώρα που η 28χρονη κοπέλα δέχτηκε προχθές το βράδυ επίθεση με μαχαίρι από τον πρώην σύντροφό της, στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων είχαν υπηρεσία δύο αστυνομικοί. Υπήρχε μία 22χρονη αξιωματικός υπηρεσίας και ένας σκοπός. Λίγη ώρα νωρίτερα η 28χρονη είχε καταγγείλει ότι κινδυνεύει από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της. Την ώρα της καταγγελίας βρισκόταν στο τμήμα και αξιωματικός επόπτης με τον οδηγό της, οι οποίοι θα έκαναν ότι προβλέπει η εποπτεία και θα αποχωρούσαν από το Τμήμα. Στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων δεν υπήρχε κατά τις βραδινές ώρες περιπολικό. Έτσι ο μόνος τρόπος να συνοδεύσει κάποιος την 28χρονη στο σπίτι της ήταν να κληθεί περιπολικό ή μηχανή της Άμεσης Δράσης.

Πηγές από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σημειώνουν ότι την ώρα που έγινε η καταγγελία της 28χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα υπήρχαν περιπολικά της Άμεσης Δράσης στη δυτική Αττική, όπως και ομάδες ΔΙ.ΑΣ., οι οποίες θα μπορούσαν να επιληφθούν του περιστατικού. Από εδώ και πέρα θα διερευνηθεί κατά πόσο έγιναν λάθη ή όχι από την πλευρά των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι «θα έπρεπε να παραμείνει στο Τμήμα η γυναίκα μέχρι να κληθεί η Άμεση Δράση».

Από την πλευρά τους πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνουν ότι «η 28χρονη δεν επιθυμούσε να καταθέσει μήνυση, κάτι που επιβεβαιώνεται από το φίλο της που τη συνόδευε, ενώ η ίδια επέλεξε να αποχωρήσει και να καλέσει το ‘100’».

ieidiseis.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis