Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:20 | 09/12/2022

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα

Με αφορμή το σοβαρό εργατικό ατύχημα σε ενοικιαζόμενο υπάλληλο των ΕΛΤΑ στο ΚΔΑ ΛΕΝΟΡΜΑΝ, μετά από καταγγελία του Σωματείου τους.

Διαβάστε επίσης

Το ιστορικό του ατυχήματος. Πρόκειται για έναν ενοικιαζόμενο υπάλληλο, ο οποίος αναγκάστηκε μετά από εντολή της εταιρείας που τον νοικιάζει, να βγάλει εις πέρας βάρδια ολομόναχος. Πράγμα που σημαίνει ότι φόρτωνε και ξεφόρτωνε φορτία τόνων σε συνθήκες απόλυτης πίεσης και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να καταπλακωθεί από το βαρύ φορτίο που μετέφερε.

Είναι η περίπτωση του υπαλλήλου που καλείται να καλύψει τη δουλειά που θα έβγαζαν, ενδεχομένως τρεις και τέσσερεις υπάλληλοι. Σε μόνιμο καθεστώς ανασφάλειας για την επόμενη μέρα, με συμβάσεις λίγων μηνών ή και εβδομάδων. Ατελείωτες ώρες προκειμένου “να βγει η δουλειά” σε έναν κλάδο που το πιο μικρό λάθος την ώρα της δουλειάς μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Δε συζητάμε για τους μισθούς πείνας, για την εργοδοτική τρομοκρατία, για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, που μοναδικός υπεύθυνος τελικά είναι αυτός που τον βρήκε η “κακιά η ώρα”.

Συσσωρεύονται τα εργατικά ατυχήματα και ακόμα χειρότερα, οι εργατικές δολοφονίες. Επειδή για τις εταιρίες και τους λοιπούς που τις εξυπηρετούν, κάποιες ζωές έχουν λιγότερη αξία από άλλες. Μένει να υπερασπιστούμε πλέον τα αυτονόητα.

Δε δολοφονούν λοιπόν μόνο οι ένστολοι μπράβοι του κράτους. Οι δολοφονίες δεν στήνονται μόνο εν ψυχρώ. Ούτε οι μειοψηφίες και οι “περιθωριακοί” είναι οι μόνοι εύκολοι στόχοι. Κανείς δεν είναι ασφαλής όσο προσκυνάμε την εξουσία. Παίζουμε το παιχνίδι τους ποντάροντας τις τύχες μας. Είμαστε οι αναλώσιμοι στην παραγωγική διαδικασία και αυτό πρέπει να αλλάξει. Δουλειά από εμάς για εμάς.

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΥΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΟΥΤΕ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Ρουβίκωνας

  

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis