Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
enoplew dynameiw
09:45 | 09/02/2023

Δεν είναι μόνο τα «πλεύσιμα Στόλου» ούτε οι «Ειδικές Δυνάμεις» που ωφελούνται από το νέο μισθολόγιο, που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1 Ιανουαρίου 2024.

Γράφει ο Χρήστος Μαζανίτης (πηγή:  enikos.gr )

Διαβάστε επίσης

 

Μία αδικία που είχε επισημάνει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και πίεζε να διορθωθεί, χθες έγινε νόμος του κράτους.

Με το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν υπάρχουν στελέχη 2 ταχυτήτων. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έλεγε «κανείς εκτός», όταν είχε αρχίσει να προωθείται – και ορθώς – η καταβολή των «πλεύσιμων Στόλου» στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, που θαλασσοδέρνονται επί μήνες, μακριά από τα σπίτια τους, για να κάνουν επίδειξη σημαίας ως θεματοφύλακες της Εθνικής μας Κυριαρχίας.

Όμως, δεν είναι μόνο τα στελέχη του ΠΝ αλλά και των Επιτελείων Στρατού και Αεροπορίας, που με αυταπάρνηση φυλάττουν Θερμοπύλες. Δεν είναι μόνο οι Ειδικές Δυνάμεις για τις οποίες έδειξε μέριμνα το ΓΕΕΘΑ αλλά για το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, μία προσπάθεια στην οποία στάθηκε αρωγός το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον υφυπουργό να «το παίρνει πάνω του».

Πλέον, στο νέο μισθολόγιο, που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1 Ιανουαρίου 2024, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, αποζημίωση για τα στελέχη όλων των Κλάδων που εκτελούν ειδική αποστολή.

Η ΚΥΑ θα προβλέπει την ημερήσια αποζημίωση που θα λαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε αποστολές μακριά από το σπίτι τους, λαμβάνοντας υπόψιν τον βαθμό επικινδυνότητας.

Επιπλέον, στο νέο μισθολόγιο προβλέπεται και νέος μισθός για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο οποίος θα είναι ίδιος με τον αντίστοιχο του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Μόνο που βλέποντας τις ημερομηνίες, δεν θα προλάβει ο νυν Αρχηγός να τον λάβει, αφού τον ερχόμενο Ιανουάριο που θα αρχίσει να τίθεται εν ισχύ, αυτός αποστρατεύεται.

Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ομιλία του στη Βουλή «έχουμε ένα περιεκτικό νομοσχέδιο, νομοτεχνικά άρτιο, το οποίο αποσκοπεί ξεκάθαρα το είπαμε από την πρώτη στιγμή, στη συμπλήρωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, στην επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που είχαμε διαπιστώσει κατά την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, καθώς και στη ρύθμιση ορισμένων, τονίζω ορισμένων, ζητημάτων από τα πολλά που απασχολούν το προσωπικό μας και γενικότερα τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Με το νομοσχέδιο, που υπάρχει πλέον πρόβλεψη περί προσαύξησης του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή, καθώς και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή, ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι «τα ίδια τα Γενικά Επιτελεία θα αποφασίσουν έτσι ώστε πραγματικά να αποδοθούν σε αυτούς που κοπιάζουν μακριά από τις οικογένειές τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες, στις εσχατιές της πατρίδας».

Στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε υπάρχει μέριμνα και για την Εθνοφυλακή, η οποία θα μπορεί πλέον να συμβάλλει σε διάφορες έκτακτες καταστάσεις και να μπορέσει να έχει την εκπαίδευση και τα μέσα που χρειάζονται για να ανταποκριθεί στο σκοπό της.

Αναλυτικά όλη η ομιλία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας:

πηγή:  enikos.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis