Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
«Kaleidoscope»: Σε αυτή τη νέα σειρά του Netflix επιλέγετε εσείς με τι σειρά θα δείτε τα 7 επεισόδια
21:21 | 12/02/2023

Στις ημέρες μας είναι αρκετά σπάνιο να δεις κάτι πραγματικά μοναδικό στην τηλεόραση. Κι όμως, μια νέα σειρά του Netflix, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Οι θεατές του Netflix έχουν ξετρελαθεί με το νέο δράμα ληστείας με τίτλο «Kaleidkoscope, το οποίο έκανε πρεμιέρα την 1η Ιανουαρίου. Τι το μοναδικό έχει; Επιτρέπει σε όσους το παρακολουθούν να επιλέξουν τη σειρά με την οποία θα δουν τα επεισόδια.
Η συναρπαστική σειρά 8 επεισοδίων, ακολουθεί έναν αρχικλέφτη, τον Leop Pap, τον οποίο υποδύεται ο Τζανκάρλο Εσποζίτο και την ομάδα του που επιχειρεί μια περίτεχνη ληστεία αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε επίσης

Επιλέξτε εσείς την σειρά με την οποία θα δείτε τα επεισόδια

Όπως προτείνει και ο τίτλος της σειράς, τα χρώματα παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στο δράμα ληστείας. Κάθε επεισόδιο φέρει το όνομα μιας διαφορετικής απόχρωσης, η οποία με τη σειρά της παίζει σημαντικό ρόλο στο οπτικό σχήμα του επεισοδίου. Αλλά ο τίτλος της σειράς, αναφέρεται επίσης σε μια συσκευή που αναμειγνύει και ταιριάζει τα χρώματα για να δημιουργήσει ένα μοτίβα, κάτι που το «Kaleidoscopio» ενθαρρύνει και τους θεατές να κάνουν.

Πώς; Εκτός από το «White» (Λευκό), που έχει σχεδιαστεί ως το φινάλε της σεζόν των 8 επεισοδίων, το Kaleidoscope μπορεί να παρακολουθηθεί με οποιαδήποτε σειρά – ή όπως το θέτει το Netflix, «η σειρά με την οποία θα παρακολουθήσουν οι θεατές τα επεισόδια, θα επηρεάσουν την άποψή τους για την ιστορία, τους χαρακτήρες και τα ερωτήματα και τις απαντήσεις στην καρδιά της ληστείας». Με άλλα λόγια, κάθε επιλογή θα δώσει στους θεατές μια διαφορετική εμπειρία παρακολούθησης της σειράς.
Κι ενώ η πλοκή είναι μια αρκετά τυπική (αλλά παρ’ όλα αυτά συναρπαστική) υπόθεση που βασίζεται σε μια ληστεία, η συγκεκριμένη σειρά είναι μοναδική για τον εξής λόγο: Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια ιστορία με σαφή αρχή, μέση και τέλος, όπως και να δείτε τα επεισόδια, εξακολουθούν να αφηγούνται μια συνεκτική ιστορία.

Τα επεισόδια της νέας σειράς του Netflix έχουν τα ονόματα χρωμάτων
Ποια είναι λοιπόν τα επεισόδια; Κάθε ένα, όπως αναφέραμε και παραπάνω, έχει πάρει το όνομά του από ένα χρώμα: «Πράσινο», «Κίτρινο», «Πορτοκαλί», «Μπλε», «Βιολετί», «Κόκκινο», «Ροζ» και «Λευκό».

Το δράμα της σειράς διαδραματίζεται σε μια περίοδο 25 ετών, με ένα επεισόδιο να αναφέρεται 24 χρόνια πριν την ληστεία, ενώ ένα άλλο έξι μήνες μετά την πραγματοποίησή της.

Πήρε «φωτιά» το Twitter - Πώς είναι καλύτερα να δει κανείς τα επεισόδια;
Φυσικά, οι λάτρεις του Netflix, έσπευσαν να κάνουν τις δικές τους προτάσεις. Ένας εξ αυτών, θέλησε να μοιραστεί τη σωστή χρονολογική σειρά των επεισοδίων. Έγραψε λοιπόν: « Τα επεισόδια του Καλειδοσκοπίου με χρονολογική σειρά είναι τα εξής: Επεισόδιο τέσσερα, Βιολετί- Επεισόδιο δύο, Πράσινο- Επεισόδιο πέντε, Πορτοκαλί- Επεισόδιο ένα, Κίτρινο- Επεισόδιο τρία, Μπλε- Επεισόδιο έξι, Κόκκινο- Επεισόδιο επτά, Ροζ- Επεισόδιο οκτώ, Λευκό».

Συνέχισε εξηγώντας πως τα τρία πρώτα επεισόδια λαμβάνουν χώρα αρκετά χρόνια πριν από την ληστεία ενώ το τέταρτο είναι στις τελευταίες εβδομάδες της προετοιμασίας. Το πέμπτο μόλις πέντε ημέρες πριν, ενώ τα επόμενα δύο, μετά τη ληστεία. Όσο για το τελευταίο επεισόδιο, το Λευκό, είναι η ίδια η ληστεία.

Κάποιος πρόσθεσε: «Μόλις παρακολούθησα το Kaleidoscope στο Netflix. Είναι ωραίο. Έξυπνη γραφή. Το έκανα με χρονολογική σειρά, αλλά άφησα το επεισόδιο Λευκό τελευταίο, που είναι ο καλύτερος τρόπος για να το παρακολουθήσετε. Ωραία ανατροπή».

Άλλοι πάντως, πρότειναν πως η χρονολογική σειρά δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρακολουθήσετε τη νέα αυτή σειρά του Netflix.

Κάποιος έγραψε: «Η σειρά που τα είδα εγώ είναι: Κίτρινο, Βιολετί, Μπλε, Πράσινο, Κόκκινο, Πορτοκαλί, Λευκό, ροζ και ήταν τόσο καλό. Ειλικρινά, νιώθω ότι αυτή είναι η καλύτερη σειρά». Ένας ακόμη ανέφερε: «Η σειρά μου για το Kaleidoscope είναι Μαύρο, Πράσινο, Κίτρινο, Μπλε, Βιολετί, Πορτοκαλί, Κόκκινο, Ροζ και Λευκό. Τα λέμε μετά».

Ένας άλλος χρήστης του Twitter μοιράστηκε μια σειρά από διαφορετικές προτάσεις με τις οποίες μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τη σειρά, ανάλογα με το πώς εκτυλίσσεται, το μυστήριο αλλά και το πώς θα ήθελε ο ίδιος να τα είχε δει.

Θέση πήρε ακόμη και ο πρωταγωνιστής της σειράς, Τζανκάρλο Εσποζίτο, ο οποίος δήλωσε πως ο μοναδικός τρόπος προβολής θα ενθαρρύνει τους θεατές να την ξαναδούν.

Όπως δήλωσε στην New York Post: «Ο καθένας ελπίζουμε πως θα έχει μια διαφορετική άποψη για τους χαρακτήρες και την πλοκή. Η σειρά ζει πραγματικά στις συζητήσεις μεταξύ του κόσμου και στο πόσο διαφορετική είναι εάν την παρακολουθήσεις με άλλη σειρά».

www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis