Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:44 | 23/01/2023

Μια αιματηρή αγοραπωλησία κοκαΐνης ή ένα στημένο ραντεβού παραδειγματισμού;

Τα κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 47χρονου "Αμερικανού" στο κέντρο της Καλαμάτας, αναζητούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης

Ο 22χρονος συνεργός του εκτελεστή που συνελήφθη το Σάββατο, υποστήριξε στις αρχές, ότι είχε δώσει ραντεβού με το θύμα για αγοραπωλησία κοκαΐνης, όμως οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, δεν αποκλείουν η συνάντηση να ήταν τελικά μια… ενέδρα.

Ανάμεσα στα ενδεχόμενα που εξετάζουν, είναι ο 37χρονος δράστης, να βρέθηκε στο σημείο για να προειδοποιήσει τον 47χρονο, χωρίς να υπολογίζει ότι η σφαίρα στο πόδι, θα είχε μοιραίες συνέπειες. Τα στελέχη της Ασφάλειας, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, που στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων για διαμονή στη χώρα και παραμένει άφαντος για σχεδόν τρία 24ωρα.

Οι δύο άνδρες από την Αλβανία είχαν αποτυπωθεί σε βιντεοληπτικό υλικό να προσεγγίζουν το σημείο της δολοφονίας στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ύδρας το πρωί της Παρασκευής.

Αφού έκλεισαν το δρόμο στη μοτοσυκλέτα του 47χρονου, άρχισαν να τον χτυπούν με μανία μπροστά στα μάτια των έντρομων περαστικών. Ο 37χρονος τράβηξε ένα εννιάρι πιστόλι και πυροβόλησε στη κνήμη το θύμα, αφήνοντας τον στη συνέχεια αιμόφυρτο στο οδόστρωμα.

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, ο άνδρας κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Ο 47χρονος ήταν παλιός γνώριμος των Aρχών, καθώς είχε απασχολήσει για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ είχε διαφύγει στις Η.Π.Α., πριν επιστρέψει στη Μεσσηνία και γίνει γνωστός με τα προσωνύμια "Gus" και "Αμερικανός".

Εκτός από τους δύο δράστες, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και συνέλαβαν δύο άνδρες ηλικίας 40 και 50 ετών, για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.

Οι δύο κάτοικοι Καλαμάτας, που είχαν εξεταστεί από τους αστυνομικούς, είχαν υποστηρίξει ότι δεν είχαν έρθει σε επαφή με τους δράστες, όμως όπως προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό τους παρείχαν προσωρινό κατάλυμα και ρούχα, διευκολύνοντας τη διαφυγή τους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis