Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:15 | 16/09/2021

Δείτε το σχετικό έγγραφο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.:

ΠΡΟΣ:

κ. ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΕΝ. ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

κ. ΑΡΧΗΓΟ ΕΛ.ΑΣ.

κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ


 ΘΕΜΑ: «Λήψη έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης αδυναμίας λειτουργίας Αστυνομικών Υπηρεσιών»


 κ. Γενικέ,

 Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α., ως θεματοφύλακας των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της Ειδικών Φρουρών και Αστυνομικών προερχομένων εξ αυτών, έγινε αποδέκτης καταγγελιών που αφορούν την ΑΔΥΝΑΜΙΑ λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας, ως συνέπεια υποστελέχωσης σε τέτοιο βαθμό, που πλέον τίθενται σε κίνδυνο το προσωπικό, οι κρατούμενοι, οι πολίτες, αλλά και το κύρος της Ελληνικής Αστυνομία.  Δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός, ότι το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας λειτουργεί στο ποιο εμβληματικό σημείο του λεκανοπεδίου σε σχέση με την εγκληματικότητα, το τουριστικό και το εμπορικό ενδιαφέρον.

 Το συγκεκριμένο Τμήμα είναι μια υπηρεσία μεταξύ άλλων υπηρεσιών, που οδηγούνται μετά την πλήρη αποδυνάμωση και εγκατάλειψη τους στην αδυναμία αυτής καθ’ αυτής λειτουργίας τους. Ακολουθούν με ταχύς ρυθμούς σχεδόν όλα τα τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών με προεξάρχων  το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Το γεγονός και μόνο ότι το παραπάνω Τμήμα εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες του με 29 Αστυνομικούς και 7 Δόκιμους, λιγότερο συνολικό προσωπικό ίσως και από τους υπό φιλοξενία κάθε φορά κρατούμενους,  είναι αυταπόδεικτο ότι το  «λουκέτο» έχει ήδη μπει, αλλά δεν φαίνεται λόγω των υπερπροσπαθειών του εναπομείναντος προσωπικού.

Μετά ταύτα ζητούμε την άμεση λήψη εκτάκτων μέτρων ενίσχυσης και αποκατάστασης της αδυναμίας λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας, Εξαρχείων και των υπολοίπων υπηρεσιών, που μέρα με τη μέρα περιέρχονται στην ίδια δεινή κατάσταση.

 Σε  αντίθετη περίπτωση έχουμε ήδη αποφασίσει τις Συνδικαλιστικές μας ενέργειες στις οποίες θα προβούμε ώστε να ευαισθητοποιηθεί η Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, η Πολιτική Ηγεσία και η κοινή γνώμη !

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis