Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:44 | 18/04/2024

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε έναν από τους πλέον καταζητούμενους δραπέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος έφερε επάνω του τρία κρυμμένα μαχαίρια, στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, ανέφερε σήμερα μια δικαστική πηγή.

Ο δραπέτης έχει τεθεί υπό κράτηση. Πρόκειται για τον Μόιζις Τεγιάντα, ο οποίος χαρακτηρίζεται «βίαιος» από τη μονάδα ερευνών της σωφρονιστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης. Περιλαμβάνεται επίσης στον κατάλογο των πιο καταζητούμενων ατόμων στην Πολιτεία αυτήν.

Διαβάστε επίσης

Τη σύλληψη, που είχε μεταδοθεί αρχικά από την εφημερίδα La Repubblica, επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Ο Τεγιάντα κίνησε τις υποψίες αστυνομικών που τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν επάνω του μαχαίρια με λάμες 20 εκατοστών.

Η πλατεία του Αγίου Πέτρου ήταν γεμάτη με προσκυνητές και τουρίστες καθώς την ημέρα εκείνη, την Τετάρτη 10 Απριλίου, ο πάπας Φραγκίσκος δεχόταν τον κόσμο σε ακρόαση. Δεν είναι σαφές αν ο Τεγιάντα, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ληστεία και απαγωγή, συνιστούσε απειλή για τον ποντίφικα.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι έφτασε πρόσφατα στη Ρώμη από τη Μολδαβία, αφού προηγουμένως βρισκόταν για κάποιο διάστημα στην Ουκρανία. Δήλωσε στην αστυνομία ότι πήγε στην Ουκρανία το 2022 και πολεμούσε εναντίον των Ρώσων.

Οι ιταλικές αρχές αναμένουν τώρα από τις αντίστοιχες αμερικανικές να υποβάλουν αίτημα για την έκδοση του.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis