Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:59 | 03/06/2023

Στην «εκκαθάριση» πάρκων της πόλης του Ηρακλείου από παραβατικά στοιχεία, τα οποία με την παρουσία τους και την συμπεριφορά τους …διώχνουν οικογένειες με παιδιά αλλά και παρέες νεαρών που απλά θέλουν να απολαύσουν το χώρο, προχωρά η τοπική ΕΛ.ΑΣ. Από την άλλη υπάρχουν αρκετές διαμαρτυρίες από κατοίκους αλλά και επιχειρηματίες για φοβερές οχλήσεις ακόμα και μεταμεσονύκτιες ώρες.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν γίνει διαδοχικές επιχειρήσεις σε διάφορα πάρκα της πόλης, τόσο στο κέντρο όσο και σε συνοικίες, με προσαγωγές και συλλήψεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πάρκο της Ούλωφ Πάλμε χθες έγιναν 15 προσαγωγές. Απόψε ανάλογη επιχείρηση γίνεται στο πάρκο Θεοτοκόπουλου.

Διαβάστε επίσης

Aστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Cretalive ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η παρακμιακή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά πάρκα της πόλης. Όπως υπογραμμίζουν, τα πάρκα δεν μπορεί να βρίσκονται υπό την «ομηρεία» κάποιων περιθωριακών τύπων ή ασύδοτων νεαρών.

Στην ΕΛ.ΑΣ υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για τα αυξανόμενα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς με δράστες ανήλικα άτομα. Όπως λένε, είναι πραγματικά ανησυχητικό ότι 14χρονα και 15χρονα κυκλοφορούν με σιδερογροθιές, ληστεύουν για ένα κινητό ή μερικά ευρώ, ή εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών. Στέλεχος της Αστυνομίας στο Ηράκλειο διαμήνυσε ότι οι έλεγχοι και οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και ανήλικοι παραβάτες δεν θα μένουν στο απυρόβλητο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τους γονείς τους σε ποινικό επίπεδο.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis