Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:59 | 08/03/2023

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, για την επέτειο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

 8η Μαρτίου σήμερα: Μια ΗΜΕΡΑ αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Αγώνες για τα στοιχειώδη και αυτονόητα, πλην ζητούμενα, ακόμη και σήμερα, σε πολλές γωνιές του κόσμου μας. Αγώνες για τη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής.

8η Μαρτίου σήμερα: Μια ΕΥΚΑΙΡΙΑ ανανέωσης της δέσμευσης για την εξάλειψη των διακρίσεων και προκαταλήψεων σε βάρος των γυναικών και για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δύο φύλων. Μια ισότητα, που εκτός από την κατοχύρωση σε νομικό πλαίσιο, πρέπει να γίνει μέρος της συνείδησής μας και της καθημερινής μας πρακτικής.

8η Μαρτίου σήμερα: Μια ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ της διαχρονικά ανεκτίμητης προσφοράς των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις του βίου και ταυτόχρονα της ευθύνης μας απέναντι στις γυναίκες – θύματα κάθε μορφής εκμετάλλευσης, διακρίσεων, βίας και κακοποίησης, φαινόμενα που, ολοένα αυξανόμενα, έρχονται στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια.

8η Μαρτίου σήμερα και η Ελληνική Αστυνομία τιμά τις δικές της γυναίκες στελέχη, οι οποίες σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό επαγγελματικό περιβάλλον και παρά τις πολλαπλές υποχρεώσεις και κινδύνους, κατορθώνουν να διεκπεραιώνουν με επιτυχία τα επιχειρησιακά τους καθήκοντα παράλληλα με το ρόλο τους ως σύζυγοι και μητέρες, αποτελώντας φωτεινά παραδείγματα με τις ικανότητες και τον επαγγελματισμό τους, αλλά και με τις ιδιαίτερες ευαισθησίες και το πάθος τους.

Η Ημέρα, όμως, αυτή πρέπει να αποτελεί ταυτόχρονα και σημαντική αφορμή προβληματισμού και ανάληψης περαιτέρω πρωτοβουλιών, ώστε να μην χρειάζεται μια ημέρα για να μας θυμίζει ότι η ισονομία και η ισότητα όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις φύλου, συνιστά θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και ακρογωνιαίο λίθο κάθε σύγχρονης δημοκρατικής κοινωνίας.

Όταν, λοιπόν η 8η Μαρτίου θα είναι μια απλή ημερομηνία στο ημερολόγιο και δεν θα χρειάζεται να μας θυμίζει τα αυτονόητα, μόνο τότε θα έχουμε πετύχει ως κοινωνία.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis