Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
detective_pexels
10:27 | 26/11/2023

Σφίγγει ακόμη περισσότερο από τις αρχές του 2024 ο κλοιός και για τους οφειλέτες του Δημοσίου, με την ταυτόχρονη ενεργοποίηση όλων των μέτρων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Μέτρα που, μεταξύ των άλλων, προβλέπουν τριπλό έλεγχο των οφειλετών από τις αρχές, ιδιωτικούς ντετέκτιβ για τον εντοπισμό τους, εφόδους στα σπίτια τους και φυσικά επιβολή όλων των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις.

Διαβάστε επίσης

Το εν λόγω «πακέτο» κρίνεται αναγκαίο να ενταχθεί στο γενικότερο σχέδιο δράσης για κάλυψη των αυξημένων το επόμενο έτος εισπρακτικών αναγκών του προϋπολογισμού, το οποίο, εκτός από το νέο καθεστώς τεκμαρτής φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, αλλά και τη μεγάλη «καμπάνια» που έχει ξεκινήσει για περιορισμό της φοροδιαφυγής, με στόχο τα επιπλέον έσοδα να στηρίξουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, περιέχει και την αύξηση της ροής χρήματος από τους οφειλέτες στα δημόσια ταμεία.

Έτσι, οι φορολογούμενοι που έχουν αφήσει απλήρωτους φόρους και πρόστιμα θα περνούν από τριπλό εξονυχιστικό έλεγχο, καθώς ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα ψάχνει εξονυχιστικά τους ίδιους αλλά και όλα τα συνυπόχρεα πρόσωπα, για να διαπιστώσει ότι δεν έχουν στην κατοχή τους κινητά ή ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και ότι έχουν ασκηθεί εναντίον τους όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα, όπως κατασχέσεις και ποινικές διώξεις.

Στο «κυνήγι» δε των μεγαλοοφειλετών με βάση τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) αναμένεται να γίνουν προσλήψεις ιδιωτικών ντετέκτιβ για να βοηθήσουν στην έρευνα των αρχών.

Επισημαίνεται ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα, προκειμένου να εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων ή συνυπόχρεων προσώπων και να διασφαλιστεί η είσπραξη των δημοσίων εσόδων, να ανατίθεται...

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου του Γιώργου Κούρου στην ιστοσελίδα  naftemporiki.gr 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αντιεξουσιαστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis