Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
λαταδρομεας
18:14 | 25/11/2023

O δημοσιογράφος Στ. Θεοδωράκης έκανε μια νέα  εντυπωσιακή εκπομπή, περνώντας τέσσερις νύχτες, με στελέχη (γυναίκες και τους άντρες) των Ενόπλων δυνάμεων.

«Είμαι υπολοχαγός και είμαι 27 ετών. Θεωρητικά μπορώ να φτάσω μέχρι και τον βαθμό του Στρατηγού. Πρακτικά θα το δείξει η ιστορία» είπε αρχικά μία καταδρομέας που μίλησε στην εκπομπή του ALPHA "Πρωταγωνιστές" και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Γιατί όχι αλεξιπτωτίστρια; Είχα πει πως δεν θα αρκεστώ σε ό,τι μου δίνεται και θα πρέπει να παλέψω για το κάτι παραπάνω. Γιατί όχι;»

Διαβάστε επίσης

 

«Τελείωσα το σχολείο με 19,5!  Έδωσα για να μπω στη Σχολή Ευελπίδων χωρίς να είμαι από στρατιωτική οικογένεια. Καμία σχέση. Κανένας στην οικογένεια. Χωρίς κανένα ερέθισμα. Θέλω να πιστεύω πως θα καταφέρω να τα συνδυάσω όλα στη ζωή μου. Ο ρόλος της γυναίκας γίνεται όλο και πιο ενεργός τα τελευταία χρόνια στον Ελληνικό Στρατό, οπότε επειδή τα έχουν καταφέρει πολλές γυναίκες, πιστεύω πως θα μπορέσω και εγώ να τα καταφέρω» δήλωσε στη συνέχεια.

 


Δείτε ακόμα στο Policenet.gr: Έλληνας ο κορυφαίος ελεύθερος σκοπευτής της Ευρώπης - Η εξομολόγησή του στην κάμερα

«Ο καταδρομικός μου στόχος είναι να φέρω εις πέρας όσα περισσότερα σχολεία μπορέσω. Για παράδειγμα, θα ήθελα να βγάλω το ''Σχολείο Ταχείας Αντίδρασης'' γιατί πρώτα απ' όλα είμαστε μαχητές. Ο πραγματικός μου στόχος είναι να γίνω εκπαιδευτής των νέων καταδρομών. Έχω κάνει 30 πτώσεις. Σίγουρα φοβήθηκα την πρώτη φορά αλλά είναι τόσο ολοκληρωμένη η εκπαίδευση που σου δίνουν, που ελαχιστοποιoύν κάθε περίπτωση φόβου, κινδύνου, δειλίας.

καταδρομεας
Μια τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση!!

Το ότι είμαι γυναίκα είναι και πλεονέκτημα και μειονέκτημα. Μειονέκτημα γιατί ξεχωρίζεις και είσαι συνέχεια στο επίκεντρο οπότε πρέπει να είσαι συνεχώς παράδειγμα προς μίμηση. Και πλεονέκτημα γιατί όταν βλέπουν μια γυναίκα να πηγαίνει πάντα πρώτη, θέλουν και οι υπόλοιποι να γίνονται καλύτεροι. Δεν έχω νιώσει αρνητικά βλέμματα, γιατί εγώ από μόνη μου αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως άνδρα μεταξύ ανδρών».


Δείτε ακόμα στο Policenet.gr: Τεράστια διάκριση με την Υπαρχιφύλακα Κατερίνα Παυλίδου

 

Δείτε σχετικό απόσπασμα της εκπομπής:

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis