Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Williams
22:44 | 28/03/2024

Η Williams θα «τρέξει» με δύο μονοθέσια στο ιαπωνικό γκραν πρι της επόμενης εβδομάδας (7/4), όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της Φόρμουλα Ένα, Τζέιμς Βάουλς, ο οποίος, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει... εφεδρικό σασί για τον αγώνα στη Σουζούκα. Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική ομάδα «κατέβασε» ένα αυτοκίνητο στο γκραν πρι Αυστραλίας της περασμένης Κυριακής (24/3), καθώς το μονοθέσιο του Άλεξ Άλμπον υπέστη ζημαντική ζημιά στα ελεύθερα δοκιμαστικά του γκραν πρι στη Μελβούρνη. Δεδομένου ότι δεν υπήρχε τρίτο σασί διαθέσιμο, οι άνθρωποι της ομάδας επέλεξαν να δώσουν το μονοθέσιο του Λόγκαν Σάρτζεντ στον Ταϊλανδό, προκεμένου να «τρέξει» στα επίσημα δοκιμαστικά και τον αγώνα, και ο Αμερικανός περιορίστηκε στο να παρακολουθήσει το γκραν πρι από τον... πάγκο.

Πλέον ο στόχος των ανθρώπων της βρετανικής ομάδας είναι να επισκευαστεί το «πληγωμένο» μονοθέσιο του Άλμπον, το οποίο επέστρεψε στο εργοστάσιο της Williams, στο Γκρόουβ, στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι μηχανικοί της ιστορικής ομάδας έπιασαν... δουλειά και οι επισκευές συνεχίζονται ενόψει του αγώνα της επόμενης εβδομάδας στη Σουζούκα, ο οποίος θα είναι ο τέταρτος για τη σεζόν του 2024.

Διαβάστε επίσης

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Williams, ο Βάουλς τόνισε πως «είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε το σασί» και συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πήραμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι το σασί θα ήταν εδώ πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Έφτασε γύρω στις 2 το πρωί και από τότε υπήρχαν ήδη συνεργεία μέσα στο κτίριο που εργάζονταν πάνω σε αυτό, κάνοντας επισκευές. Είμαστε σε καλό δρόμο για να έχουμε πίσω το σασί αρκετά νωρίς για τη Σουζούκα. Στη Σουζούκα θα έχουμε δύο μονοθέσια χωρίς υπερβολικά πολλά θέματα».

Πάντως, η Williams θα φέρει μικρές αναβαθμίσεις για τα μονοθέσιά της στο ιαπωνικό γκραν πρι, μολονότι δαπανώνται αρκετές ώρες για την επισκευή του κατεστραμμένου σασί. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Βάουλς, «δεν θα έχουμε εφεδρικό σασί στην Ιαπωνία. Το αρχικό πλάνο για την έναρξη της σεζόν ήταν να έχουμε τρία σασί, όπως θα περιμένατε, από τον πρώτο αγώνα. Αυτό "γλίστρησε" απαλά προς τον τρίτο αγώνα, καθώς τα ανταλλακτικά καθυστερούσαν όλο και περισσότερο. Από τότε, και ειδικά με τη δουλειά που κάνουμε τώρα στο σασί νούμερο δύο, θα υπήρχε και πάλι μια μικρή καθυστέρηση. Τούτου λεχθέντος, θα έχουμε ένα (τρίτο) σασί σύντομα».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis