Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
100pol
17:13 | 10/01/2023

Η Ένωση Αστυνομικών Πειραιά εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχεδόν καθημερινά, γινόμαστε αποδέκτες διαμαρτυρίας για ζητήματα που απασχολούν τα μέλη μας που υπηρετούν στα Τμήματα Ασφάλειας και την Υποδ/νση Ασφαλείας Πειραιά, με κυριότερα εξ’ αυτών τα κάτωθι:
• Διαταγές της τελευταίας στιγμής για μεταγωγή κρατουμένων, με αποτέλεσμα την αλλαγή ανακοινωμένων υπηρεσιών και την ανάκληση Ημερήσιων Αναπαύσεων.
• Μη τήρηση του Π.Δ. 173/2013 για έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας σε πολλά Τμήματα.
• Μεγάλο ποσοστό της παρούσας δύναμης, διατίθεται καθημερινά για ενισχύσεις άλλων Υπηρεσιών της Ασφάλειας και Διευθύνσεων της ΓΑΔΑ, με συνέπεια να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία τους, να μένουν πίσω σοβαρές υποθέσεις και οι εισαγγελικές παραγγελίες να διεκπεραιώνονται με δυσκολία.
• Ενισχύσεις προς την Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων για χειρισμό συσκευών X-RAY.
• Ενίσχυση της Δ/νσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής για εκτέλεση ένστολης υπηρεσίας, που δε συνάδει με τη φύση και την ειδική αποστολή της Ασφάλειας.
​ Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν χθες, όταν περί ώρα 19:00 περίπου και ενώ είχαν ανακοινωθεί υποτίθεται οι υπηρεσίες για την επόμενη ημέρα, με την υπ΄αριθμ. 2596/23/56310 διαταγή, ζητήθηκε πάλι τελευταία στιγμή να ενισχυθεί η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών από τμήμα ασφαλείας του Πειραιά.
Απαντήστε μας:
1. Ποια είναι η πιστή εφαρμογή ως προς τα διατασσόμενα και ποια είναι τα «νόμιμα»; Είναι μήπως η κατάργηση, η καταστρατήγηση, η κατακρεούργηση και η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων; Ή μήπως η κατά το δοκούν από τους «υψηλά ιστάμενους» πιστή εφαρμογή της Νομοθεσίας και των Προεδρικών Διαταγμάτων;
2. Για πόσο νομίζετε ότι μπορείτε να «αποφασίζετε» και να «διατάσετε» την καταστρατήγηση των κεκτημένων συνθηκών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού;
3. Τι «κέρδος» έχετε «καταπατώντας» καθημερινά το φιλότιμο των συναδέλφων-μελών μας, καταστρατηγώντας επιλεκτικά κατοχυρωμένα Π.Δ. με τις διαταγές που εκδίδονται τελευταία στιγμή καθημερινά;
Σας υπενθυμίζουμε ότι, η απαρέγκλιτη εφαρμογή και πιστή τήρηση των ισχυουσών διατάξεων τόσο του χρόνου εργασίας όσο και των λοιπών κεκτημένων δικαιωμάτων του Αστυνομικού προσωπικού, δεν έγκειται στη διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης, αλλά είναι υποχρέωση αυτής. Η καταστρατήγησή τους, πέραν των άλλων, εγκυμονεί και πολλούς κινδύνους ακόμη και για την προσωπική ασφάλεια, τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των συναδέλφων μελών μας.
Ως εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε δυναμικά για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη μας που υπηρετούν κάτω από τις πιο αντίξοες εργασιακές συνθήκες στα αποδεκατισμένα Τμήματα Ασφαλείας, καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση και σε διαρκή ετοιμότητα ώστε να διασφαλίσουμε τις προβλεπόμενες καθημερινές συνθήκες εργασίας των μελών μας, όπως και όπου απαιτηθεί.
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΙΟΤΣΟ Σπυρίδων
 
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΛΑΧΙΑ ΑΡΓΥΡΩ
 
Εικόνα
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis