Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΣΑΜΟΣ
12:44 | 05/10/2023

Τις ομορφιές της Σάμου εξυμνεί το Tag24.de, ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά μέσα της Γερμανίας αναδεικνύοντας την κατάλληλότητα του νησιού για διακοπές το φθινόπωρο.

«Αποδράστε από τη βαρετή καθημερινότητα και επιλέξτε Ελλάδα με τις όμορφες παραλίες, τη γαλαζοπράσινη θάλασσα και τον άφθονο ήλιο! Εξερευνήστε τον νησιωτικό παράδεισο της Σάμου με τα αιωνόβια αρχαία μνημεία, τα γραφικά χωριά και τη μοναδική φύση», τονίζει με έμφαση στους εκατομμύρια αναγνώστες του ο δημοφιλής ιστότοπος.

Διαβάστε επίσης

 Μεταξύ άλλων προορισμών όπως η Ικαρία, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος και η Χίος, στην κορυφή της λίστας τοποθετείται η Σάμος. «Στο νησί "κατοικούν" η μυστική θεά Ήρα, ο φιλόσοφος Επίκουρος και ο μεγάλος μαθηματικός Πυθαγόρας, προς τιμήν του οποίου ονομάστηκε η  πανέμορφη πόλη Πυθαγόρειο. Στο νησί θα σας "υποδεχτούν" η εντυπωσιακή ηλιοφάνεια, τα κρυστάλλινα νερά και τα παραδοσιακά λευκά σπίτια με τα χαρακτηριστικά κόκκινα κεραμίδια που βρίσκονται σε έναν ονειρικό κόλπο, στο Βαθύ», αναφέρει το πλούσιο αφιέρωμα που εντάσσεται στο στοχευμένο πρόγραμμα προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας.  

«Η Σάμος διαθέτει τις "πρώτες ύλες" για να χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες και εκτός της υψηλής σεζόν. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, διαπιστώθηκε έως τα τέλη Αυγούστου αύξηση των αεροπορικών αφίξεων 5,3% στο νησί του Πυθαγόρα συγκριτικά με το 2022, η τουριστική κίνηση εξελίχθηκε πολύ θετικά και τον Σεπτέμβριο,  ενώ ικανοποιητική επισκεψιμότητα θα υπάρχει και μέσα στον Οκτώβριο», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου Δέσποινα Κάιλα. Προηγήθηκε η συμμετοχή του Δήμου στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο  με πλήθος επαγγελματικών συναντήσεων και γόνιμες επαφές με το Γραφείο ΕΟΤ για τη στοχευμένη προβολή του προορισμού. Σημειώνεται επίσης πως με πρωτοβουλία του Δήμου Ανατολικής Σάμου διοργανώθηκε πρόσφατα  το πρώτο επαγγελματικό ταξίδι εξοικείωσης του προορισμού με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 12 κορυφαίες διεθνείς εταιρείες κρουαζιερών και της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA). «Η δράση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα μιας οργανωμένης προσέγγισης της κρουαζιέρας που μπορεί μελλοντικά να συμβάλλει στην επιμήκυνση της σεζόν», πρόσθεσε η κυρία Κάιλα.      

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis