Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:44 | 19/04/2023

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσαν σήμερα τη σύλληψη ενός Ρωσοουκρανού πολίτη, με την υποψία ότι ήθελε να προκαλέσει «δολιοφθορά» σε «μονάδα ενεργειακών εγκαταστάσεων» στην προσαρτηθείσα ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας.

Τους τελευταίους μήνες, ενώ πολλές επιθέσεις που αποδίδονται στο Κίεβο έχουν σημαντικά επηρεάσει εδάφη που ελέγχονται από τη Μόσχα, οι ρωσικές αρχές έχουν αυστηροποιήσει τη νομοθεσία τους κατά της «τρομοκρατίας» και του «σαμποτάζ».

Διαβάστε επίσης

«Στην πόλη Κέρτς ... η FSB απέτρεψε την προετοιμασία δολιοφθοράς σε μονάδα του ενεργειακού συστήματος της χερσονήσου», δήλωσαν οι ρωσικές αρχές ασφαλείας χωρίς να κατονομάζουν τη μονάδα αυτή ούτε να δίνουν διευκρινίσεις για το είδος της υποδομής αυτής.

«Συνελήφθη ένας πολίτης της Ρωσίας και της Ουκρανίας, γεννηθείς το 1971, που εμπλέκεται στο σχεδιασμό του εγκλήματος αυτού», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την FSB, ο άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, που κατηγορείται για τον «σχεδιασμό σαμποτάζ» και την «κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών», ήταν σε επαφή «με εκπρόσωπο των ειδικών ουκρανικών υπηρεσιών, που συντόνιζε τις εγκληματικές του ενέργειες».

Αυτές οι κατηγορίες επισύρουν ποινή «έως 20 χρόνια κάθειρξης ή ισόβια», σύμφωνα με την FSB.

Μετά την επίθεση, στις 2 Απριλίου, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ειδικός σε στρατιωτικά θέματα μπλόγκερ στην Αγία Πετρούπολη, οι ρωσικές αρχές δηλώνουν ότι ο κίνδυνος «τρομοκρατίας» και σαμποτάζ έχει αυξηθεί, κατηγορώντας την Ουκρανία, τη Δύση και τη ρωσική αντιπολίτευση ότι θέλουν να ενορχηστρώνουν επιθέσεις.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis